Karneval. Enköping dansar och ler en dag när sommaren lider mot sitt slut, i augusti. I fjol sågs bland annat ”Den lilla sjöjungfrun” i karnevalen.

Färgsprakande folkfest dansar snart in

Lördagen den 24 augusti kommer Enköpings gator att fyllas av allt från lekande barn till utklädda dansare. Då är det återigen dags för Enköpings karneval. – Det är en riktig familjefest, säger Mats Nordgren, en av arrangörerna.

  • Publicerad 15:11, 12 aug 2019

Enköpings karneval arrangerades i augusti förra året efter att ha varit vilande i sju år. Mer än 200 personer gick i karnevalståget, många fler stod längs kortegevägen och tittade. Lördagen den 24 augusti är det dags igen.

– Jag hoppas att det åtminstone blir lika många, men det får gärna komma många fler, säger Mats Nordgren.

Förra årets karnevalståg innehöll inslag från bland annat Enköpings ridklubb samt dans från Street Feet och en zumbagrupp. Mats Nordgren säger att karnevalen är ett bra sätt för föreningar att visa upp sig och locka nya deltagare inför hösten. Han vill samtidigt understryka att inte bara föreningar utan även privatpersoner får vara med och visa upp sig i karnevalståget.

– Man kan vara ett gäng polare, bara man talar om så att vi vet, säger Mats Nordgren.

Anledningen till att anmälan krävs är att de olika inslagen ska placeras i tåget på ett sätt som gör att de inte stör varandra, till exempel genom att överrösta varandra. Har man inte tid att anmäla sig i förväg går det bra att prata med arrangörerna på samlingsplatsen innan avmarschen klockan 13.

Utöver själva karnevalståget anordnas under dagen lekar, "lattjolajban", för barn på Stora torget och diverse kulturaktiviteter i Skolparken.

Karneval

Lördagen den 24 augusti.

Från klockan 11.00 anordnas Lattjolajban. Aktiviteter för barn på Stora torget.

Klockan 13.00 är det avmarsch, eller avdans, för karnevalståget från Westerlundska gymnasiet. Karnevalen går sedan till Stora torget och slutligen till Skolparken.

I Skolparken blir det sedan internationell musik och matservering fram till klockan 18.30.

Blåljus: Lugn lördag i Enköping

Nyheter Det var karneval och Kulturer i möte och vackert väder på lördagen. Trots att många människor var ute på gator och torg blev det en nästan helt brottsbefriad dag. Om det inte var för dessa eviga...söndag 25/8 11:16

Lugn natt – endast drogbrott

Nyheter Natten mellan fredag och lördag blev lugn i Enköping. Tre personer togs för drogbrott. Så mycket mer var det inte som rapporterades.lördag 24/8 10:04