Färgutrustning för nästan 200 000 stals från byggarbetsplats Foto: Mostphotos

Färgutrustning för 200 000 kronor stulen

En märklig stöld samt en stor stöld. Där har ni några av nyheterna i dagens blåljus.

  • Publicerad 10:03, 5 apr 2019

Garnisonvägen - Enköping
Tisdag 2 april till onsdag 3 april
Stöld: Någon gång mellan tisdag kväll och onsdag morgon har det varit inbrott på en byggarbetsplats på Garnisonsvägen. Företaget lämnade kvar större färgsprutor som låstes fast, men när de anlände på morgonen var sprutorna borta tillsammans med ett instrument som mäter färgtjocklek. Värdet på varje spruta är 90 000 kronor och totalt handlar det om ett värde på 188 000 kronor för alla tre stulna objekten.

Boglösa - Enköping
Torsdag 4 april
Stöld: I februari vet målsäganden att hans sommardäck ligger i det garage som flera boende har tillgång till. När de skulle sättas på under torsdagsmorgonen upptäcktes det att däcken stulits från platsen. När stölden skedde är således svårt att säga.
 

Kaptensgatan - Enköping
Tisdag 2 april till onsdag 3 april
Stöld: En märklig stöld menar polisen till och med. Någon har nämligen stulit spolarna till stråklastarna från en personbil.

Centrumleden - Bålsta
Tisdag 2 april till onsdag 3 april
Stöld: När Bålsta pingisklubbs representanter anländer till sin klubb upptäcker man att någon har varit där inne och brutit upp skåp som har hänglås. I toalettutrymmet har golven blötts ner och handdukar har kastats. Inne i lokalen i övrigt är det stor oreda bland kvarlämnade kläder och kontorsmöbler. Det enda som man upptäcker har stulits är ett paket kaffe, värt 35 kronor. Teorin är att någon eller några tagit sig i lokalen genom en upplåst dörr på tisdagskvällen när träning pågått. Den eller de har sedan stannat kvar i lokalen när träningen var avklarad och alla gått hem.

Badhusvägen - Bålsta
Tisdag 2 april 02.00-05.00
Stöld: Det är inbrott i en grävmaskin. Ifrån denna har det sedan tillgripits extraljus, strålkastare, brandsläckare och verktyg.

Fågelsångsvägen - Bålsta
Måndag 1 april till fredag 5 april
Stöld: Målsäganden ska montera glaspartier på sin uteplats. Dessa har stått uppställda på tomten, omonterade. På fredagsmorgonen upptäcktes det att de var borta. I samband med detta har ett vittne lagt märke till en vit Volkswagen.

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34