DEBUTANT. Edwin Ekstedt från Nora bruk släpper debutalbum nästa vecka: "Jag ser fram emot att spela skivan live. Det är en otrolig känsla att få respons från publiken på det man skapat i en studio". Foto: Lisa Halldén

Färingsöson gör albumdebut med stökig pop

Från kulturskolan via musikstudion Soultime i Troxhammar och Fabriken i Ekerö centrum. Nu släpper Edwin Ekstedt från Nora bruk debutalbum och hoppas på att få återvända till festivalsommaren på Färingsö.

  • Publicerad 07:30, 21 mar 2020

"Jag började spela gitarr på kulturskolan i trean, men det var i sjuan jag var med i mitt första band, i musikstudion Soultime som tidigare fanns i Troxhammar.

Jag repade på Fabriken också, med många av mina band, när den fortfarande fanns vid Tappströmskanalen i Ekerö.

Det var sorgligt att den stängde. Det var en bra knutpunkt för ungdomar som höll på med musik, men det var väl ingen som tog vid efter att vår generation lämnat det bakom oss. Vi hade en spelning där runt 2011 och det var nog peaken för Fabriken.

När jag gick i högstadiet var det mest heavy metal som gällde. Det var det som var coolt då och jag ville väl lyssna på samma saker som kompisarna. Men när jag började gymnasiet på Rytmus inne i stan blev jag exponerad för så mycket mer blandad musik, det blev ett helt nytt uppvaknande.

I Verkligheten spelar vi indiepop. Det är ett stökigt och skitigt ljudlandskap som ligger på gränsen till punk, men den röda tråden är poppiga melodier.

Vi har släppt sex singlar sedan tidigare men med ett album är det en annan grej. Då kan man experimentera och ta ut svängarna.

Jag ser fram emot att spela skivan live. Det är en otrolig känsla att få respons från publiken på det man skapat i en studio.

I sommar hoppas jag att vi kanske kan få spela på Den bästa sommaren på Skå festplats. Där skulle vårt sound funka perfekt, och så vore det så roligt att få komma tillbaka och spela på Färingsö.

Vi tar en sak i taget men det är väl klart att man alltid vill att ens band ska bli det största i landet. Och den absoluta drömscenen, det är ett fullsatt Grönan."

TILLBAKA. Edwin hoppas att albumsläppet innebär en spelning på festivalen Den bästa sommaren. Foto: Lisa Halldén

Verkligheten:

Består av Edwin Ekstedt och Filip Lundgren som båda både skriver och producerar musiken.

Har släppt sex singlar sedan de bildade bandet 2018.

27 mars släpps duons första album Låt oss falla tillsammans.

Skivsläppet firas med en fest och spelning på Folkparken på Sveavägen.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09