Istappar. Läsare har hört av sig om att stora istappar hänger ner från järnvägsbron i Stäket. Nu lovar Trafikverket bättring. Foto: Läsarbild

Farliga istappar under bro i Stäket ska tas bort

Boende har hört av sig om att stora istappar hänger från järnvägsbron i Stäket, och riskerar att falla ner på gående och bilister som passerar där. Nu lovar Trafikverket bättring.

  • Publicerad 16:54, 12 mar 2019

Det är järnvägsbron som går över Uddnäsvägen i Stäket, mellan Enköpingsvägen och E18 som det hänger stora istappar från.

En läsare som kontaktat StockholmDirekt vittnar om att istapparna är ett återkommande problem år efter år. Läsaren berättar också att denne sett hur det fallit en stor istapp – bara sekunder efter att en bil kört in under bron.

Efter att StockholmDirekt visat bilderna för Trafikverket, meddelar nu underhållschefen att de ska ta bort de istappar som finns på plats inom det närmaste dygnet.

– Så här ska det inte vara. Det finns en brist i att vattnet leds ut som det gör i dag, och det behöver vi göra om och leda vattnet så att det inte gör någon skada, säger Stefan Lindgren, distriktschef för underhåll på Trafikverket.

Enligt den läsare som kontaktat oss på tidningen ska flera felanmälningar ha gjorts utan att något skett.

Har ni på Trafikverket känt till problemet tidigare?

– Inte som jag vetat om, men det är mycket möjligt att andra här hört talas om det här förut, säger Stefan Lindgren.

Förhoppningen är att det ska finnas en ny lösning på plats inom en månad.

Stockholm Direkt