Sportevenemang. Den 10 juni arrangeras Stockholms första seniorolympiad på Farsta IP. Foto: Sacharias Källdén

Farsta håller i första olympiaden för äldre

Stockholms första seniorolympiad arrangeras på Farsta IP den 10 juni. Tävlingens grenar är bland annat tipspromenad och brännboll, men även löpning för den hurtige.

  • Publicerad 19:00, 24 apr 2019

Det är öppet för alla seniorer

Den 10 juni mellan klockan 13 och 15 drar Stockholms första seniorolympiad igång på Farsta IP, en olympiad anpassad för seniorer. Mycket är ännu i planeringsstadiet, men de grenar som är spikade är brännboll, boule, tipspromenad, problemlösning och löpning.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bakom arrangemanget står seniorverksamheten i Farsta, men olympiaden tar inte hänsyn till geografisk stadsindelning. Istället är det öppet för alla, menar samordnaren Hannes Hellgren.

– Det är öppet för alla seniorer, och det är anpassat därefter. Alla ska kunna vara med, oavsett tillstånd, så det är inte ett exkluderande. Den som känner sig manad ska kunna löpa, samtidigt som den som har rörelsehinder ska kunna vara med, säger han.

Dubbla syften

Utöver att det är en rolig grej för seniorerna, arrangeras olympiaden i syfte att äldreverksamheten ska synas för andra seniorer och äldre i området.

– Det är många äldre som bor här, och vi vill synas så att de vet att man kan göra något aktivt tillsammans, säger Hannes Hellgren.

Fika och prisceremoni

Mycket kring olympiaden planeras just nu. Bland annat finns förhoppningar att en representant från staden ska inviga tillställningen och att man ska ha fler grenar. Man vet dock att det kommer att bjudas på fika och att man ska ha en prisceremoni.

Arrangör. Hannes Hellgren är samordnare för seniorverksamheten i Farsta och arrangerar seniorolympiaden. Foto: Linn Mattsson

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57