Snart i Farsta? Stockholmsrummet i Kulturhuset visar hur Stockholm växer. Foto: Stockholms stad

Farsta kan få "Stockholmsrum"

En politisk motion föreslår två ytterligare Stockholmsrum i staden, likt det som finns i Kulturhuset. Ett av de kan hamna i Farsta.

  • Publicerad 11:56, 21 aug 2019

Den lokala förvaltningen i Farsta har under sommaren tagit ställning till förslaget som kommer ifrån Emilia Bjuggren och Anders Göransson, (S). Politikerna tycker att Västerort och Söderort behöver varsitt Stockholmsrum, då staden växer.

I det befintliga Stockholmsrummet i Kulturhuset på Sergerlstorg finns en 60 kvadrtmeter stor skalenlig modell av Stockholm, 3D-kartor över hela Stockholms stad, VR-stationer med kommande bostadsområden samt mycket info om stadsutvecklingen i Stockholm, samt fysiska guider.

Farsta föreslås som en plats för ett av de nya Stockholmsrummen och den lokala stadsdelsförvaltningen är i sitt utlåtande positiva.

Ny utställning visar hur Stockholm växer på nära håll

"Förvaltningen kan konstatera att kommunal information som är visuell och berör människors närområde ofta betraktas som intressant och attraktiv. Ett Söderortsrum, och ett motsvarande i Västerort, i någon form är positivt. Det återstår dock att utreda hur lokal och personal för två nya Stockholmsrum ska finansieras." skriver man och uppger Farsta Centrums galleria som en potentiellt bra plats.

Det har även genomförts en medborgarpanel med cirka 1 000 Söderortsbor, och där uppger 58 procent att de skulle besöka ett Söderortsrum.

Skyltmysteriet i Nackareservatet är löst

Nyheter Beskedet: Här är det fritt fram att cykla Får man eller får man inte cykla på stigen vid Brotorpsstugan i Nackareservatet? Den frågan har gäckat Söderortsborna sedan en gammal förbudsskylt fick nytt liv i en lokal Facebook-grupp. Nu har...tisdag 17/9 19:30