Farstabor. Sanna Kronman med barnen Vincent Wennber Kronman, Maja Alsberg och i vagnen Alice Wennberg Kronman. Till vänster i bild SöderortDirekts man i Farsta, Johann Bernövall. Foto: Andreas Jennische

Farstabor: Det är bra att SöderortDirekt finns

"Jag vill veta om något hänt, eller få koll på saker som ska hända", säger Sanna Kronman, en av de Farstabor vi träffade ute på stan för att prata om nya SöderortDirekt.

  • Publicerad 15:17, 13 maj 2019

Solen hade vänligheten nog att skina ordentligt när redaktionen i fredags var på plats i Farsta C för att möta läsare och berätta om vårt nya namn på tidningen. Bunten med pinfärska SöderortDirekt tog slut på bara en kort stund och flera Farstabor stannade till för att ge sin syn på tidningen. En av de var Sanna Kronman som hade ett helt följe av barn med sig.

– Det jag läser helst lokala reportage om vad som händer här. Jag vill veta om något hänt, eller få koll på saker som ska hända, säger hon.

Nytt namn

Att namnet Tidningen Farsta/Sköndal tagits bort har hon förståelse för, det är lättare att säga SöderortDirekt, men som boende i området gillade hon att se Farsta stort i titeln varje vecka.

Margit Söderblom som bott i Tallkrogen i 50 år ger namnbytet stor tumme upp.

– Det är bra att det är flera ortsnamn som lyfts fram på förstasidan, säger hon.

Johanna Sjöholm som flyttade till Farsta 2011 gillar tidningen lika mycket nu som före namnbytet.

– Jag går igenom hela tidningen. Det är en frukosttradition på helgerna, säger hon.

Kompisar som älskar Farsta

Kompisparet Ann-Christine Anefalk och Frank Sjöström stannade till för att lovprisa kulturhuset Tuben och deras kör, som båda är med och sjunger i.

– Det händer så mycket kul för oss här. Den 10 juni är det seniorolympiad! säger Ann-Christine Anefalk.

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00