Musik. Dagny Carlsson, Sveriges äldsta bloggare, spelar in musikvideo i Farsta Centrum, med bland andra Andreas och Vincent som är två grabbar från Primaskolan som kommer att närvara på fredag.

Farstakids spelar in musikvideo med Dagny, 106

Ungt blandas med gammalt när Dagny Carlsson, Sveriges äldsta bloggare, spelar in en musikvideo tillsammans med barn från Primaskolan i Farsta.

  • Publicerad 10:21, 24 apr 2019

På fredag samlas flera elever från Primaskolan i Farsta Centrum för att spela in en musikvideo tillsammans med 106-åringen Dagny Carlsson, landets äldsta bloggare. Bakom initiativet står den ideella organisationen Bbeabridge, en organisation som verkar för ett bättre samhälle för unga.

Bbeabridge har skrivit låten som snart får en musikvideo, "Don't Worry – Ingen Fara". Den framförs bland annat av Dagny Carlsson, som har själv koppling till Bbeabridge, som ambassadör och gudmor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är en fredslåt som vi tänkt använda till många olika saker. Just nu ska vi göra en musikvideo, men längre fram tänker vi att unga ska få använda låten och texten för att göra sin egen version, säger Hannika Öberg, projektansvarig och grundare till Bbeabridge.

Det hela arrangeras som en tävling för barnen. Den som gör den bästa musikvideon får en prissumma. Pengarna har Bbeabridge fått genom ett kulturstöd på 10 000 kronor.

– På fredag kommer Dagny och barnen att vara på plats i Farsta Centrum där barnen kommer att ta bilder på Dagny och de kommer själva agera statister. Det kommer också att vara en professionell filmare där och filma allt som sker. Sedan får barnen tillgång till sitt eget och filmarens material och får klippa ihop en film själva, förklarar Hannika Öberg.

Här sänks hastigheten i Farsta och Skarpnäck

Nyheter Hela listan: 52 gator skyltas om Staden fortsätter att se över hastighetsbegränsningarna. På nästa trafiknämnd spikas nya ändringar, bland annat för Söderort.fredag 13/9 15:03