Före detta nämndordförande. Lars Jilmstad (M) lämnade avgångsbesked på nämndmötet den 30 januari. Som vice ordförande i Farstamoderaterna sitter han dock kvar. Foto: Alexander Kuronen

Farstas M-topp lämnar stadsdelen

Hallå där Lars Jilmstad (M), som på torsdagen lämnade posten som ordförande i Farsta stadsdelsnämnd för att fokusera på sitt uppdrag som riksdagsledamot.

  • Publicerad 21:00, 30 jan 2020

Varför tar du det här steget?

– Sedan några veckor har jag fått en ordinarie plats i riksdagen, och kommer då att sitta hela mandatperioden. Då känner jag att jag inte samtidigt kan ha det ganska tunga uppdraget som ordförande i Farsta, utan kommer att än mer helhjärtat gå in för riksdagsarbetet.

Vill du bli minister?

Nej då, inga sådana drömmar har jag. Jag är väldigt nöjd med att ha kunnat komma in i riksdagen, det är jag väldigt glad och tacksam för. Jag fyllde häromdagen 74 år och tillhör bland de äldsta att debutera i riksdagen, det kan vara gott nog.

Vad är du mest stolt över från din tid som nämndordförande?

– Häromdagen var jag med om att inviga det nyrenoverade Edö-boendet. Den ombyggnaden och förbättringen av miljön för de äldre och personal har jag följt i ett antal år.

– Jag är också väldigt belåten med hur vi under de här åren satsat mycket på våra parker, parkmiljöer och strandpromenader.

Vad ångrar du mest?

Det är ingenting direkt som jag kan säga att jag ångrar, men om jag ska uttrycka något jag är mindre nöjd med är det att bostadsbyggandet i Farsta inte haft det tempo som var tänkt när jag kom in i nämnden 2011.

Hur länge tänker du hålla på med politik?

– Så länge jag orkar och så länge jag och andra känner att jag har något att tillföra. Jag är en ständigt nyfiken person som väldigt gärna vill vara med där det händer, då är riksdagen en utomordentlig plats att vara på.

Fakta: Lars Jilmstad

Ålder: 74

Bor i: Fagersjö

Gör: Politiker, riksdagsledamot för Moderaterna

Om sin plats i konstitutionsutskottet: ”Vi har en tid framför oss med granskning av olika statsråd, förhör och undersökningar som ska göras under året. Det kommer jag nu att kunna göra mer helhjärtat och hela vägen. Det känns jättebra.”

Visa merVisa mindre