Byts ut. De tillfälliga farthindren tas bort lagom till att snön kommer. Under 2019 ska permanenta hinder komma på plats. Foto: Per Brandt

Farthinder för raggarstök blir permanenta

Nästa år byts de tillfälliga farthindren som ska sätta stopp för raggarstöket på Sveavägen ut till permanenta.

  • Publicerad 16:00, 6 nov 2018

Som Vi i Vasastan har skrivit flera gånger har de boende på Sveavägen länge störts av buskörning, fylla, nedskräpning och avgaser.

I februari i år träffades polisen, trafikkontoret, stadsdelsförvaltningen och boende för att komma till rätta med problemen och tidigare i år sattes det upp tillfälliga fartgupp i båda fartriktningar i höjd med Vanadislunden.

Så ska raggarstöket stoppas på Sveavägen

I går, måndag, träffades de olika aktörerna och boende igen för ett utvärderingsmöte.

– Farthindren kommer att tas bort när snön kommer eftersom de inte fungerar att ha kvar när staden ska börja ploga. Nästa år kommer permanenta farthinder upp, liknande de i höjd med Handelshögskolan, säger Gustaf Bergeröd, områdesansvarig på trafikkontoret.

De betongsuggor som ska göra det svårare att parkera på trottoaren kommer att bytas ut till blomurnor som en permanent lösning, också det under 2019.

Så ska raggarstöket bort från Sveavägen

De boendes förslag om att sänka hastigheten från 50 till 40 kilometer i timmen ska också genomföras men tidigast 2020 när turen har kommit till Norrmalm i stadens stora projekt för att sänka hastigheterna i stan.

Andra boendeförslag som att fimpa körfält eller bygga cykelbanor istället för busskörfält ska utredas inom det större projektet för Sveavägens framtida utformning som fortfarande pågår.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.