Foto: Mostphotos

Fast med bilen full av stöldgods

En kvinna i 55-årsåldern misstänks för häleri och stöld i mängd. Hon kunde gripas tack vare att en vaksam butikskontrollant på ICA Maxi slog larm.

  • Publicerad 10:27, 27 sep 2019

När polisen kom till ICA var kvinnan kvar och misstänktes för ringa stöld.

Hon identifierades och hördes av polis. Då uppstod misstanke om att hon kunde ha begått flera brott.

När husrannsakan skulle göras i hennes bil hade hon varken bil eller bilnyckel.

Hon frigavs – men polispatrullen dröjde sig kvar.

Och – snart satte sig kvinnan i en bil och började köra.

Polisen kunde då stoppa henne och konstaterade att hon inte hade körkort. Det var återkallat och hon misstänks därför för grov olovlig körning.

I bilen hittades obrutna förpackningar från olika affärer i mängd. Totalt 31 olika varor fanns där, och den 55-åriga kvinnan är därför misstänkt även för häleri.

Kvinnan är inte Enköpingsbo.

Torsdag 14.00

Fjärdhundragatan

Drogbrott. En man i 25-årsåldern försökte springa ifrån en polispatrull på torsdagen. M;annen misstänktes för att ha tagit droger, vilket visade sig stämma enligt det snabbtest som togs sedan polis funnit mannen hemma i hans lägenhet. Där luktade det cannabis, husrannsakan gjordes varvid även en mindre mängd hasch hittades.

Natt tisdag-onsdag

Korsängen, B-plan

Skadegörelse. Okända har cyklat över B-plan på Korsängen och då också haft sönder en bevattningsspridare som tillhör Enköpings kommun värd 3.000 kronor.

Natt onsdag - torsdag

Österunda

Drivmedelsstöld. På kvällen var traktorerna fulltankade. På morgonen var de tömda på drivmedel. Omkring 150 liter diesel har slangats ur traktorerna under natten av okända gärningsmän.-

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36