Poppis. Många passade på och provsitta fåtöljen. Foto: Maria Svensson

Fåtölj gjorde succé på busshållplatsen

En fåtölj, som både gick att snurra och gunga, fick i början av veckan nytt liv på en busshållplats i Täby.

  • Publicerad 14:09, 23 nov 2018

I måndags morse fick resenärer vid Hägernäsvägens busshållplats en överraskning – i busskuren hade någon ställt dit en fåtölj.

Stolen, som var blå, hade enligt flera en del utmärkta egenskaper. Förutom att den var betydligt mjukare än den träbänk som finns i kuren, gick den också att gunga och snurra på.

Och fåtöljen stod inte i fred. Tvärtom var det flertalet resenärer som passade på och slog sig ner för att vänta på bussen i den.

”Jag satt här i förmiddags och väntade på 617. Väldigt bekväm fåtölj!”, skrev Rosalind Eriksson när vi la ut en bild på fåtöljen.

Hon berättar att hon blev lite förvånad när hon kom till busshållplatsen och fick syn på fåtöljen.

– Men den var jätteskön och man kunde snurra den och den hade även fjädring. Jag nära att nästan somna av att sitta i den, säger hon.

En person tyckte att de som ville ha kvar fåtöljen skulle kedja fast den. Men det hände aldrig och på onsdagsmorgonen var den borta.

Aleksander Krajisnik, pressansvarig, på SL förtydligar att man inte får ställa ut egna möbler på busshållplatser.

– Nej, det får man inte. Det är dels ur säkerhetssyfte, men framför allt är det framkomlighetssyfte för våra funktionsnedsatta, och även barnvagnar. Det finns en tanke bakom samtliga busshållplatser.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt