Poppis. Många passade på och provsitta fåtöljen. Foto: Maria Svensson

Fåtölj gjorde succé på busshållplatsen

En fåtölj, som både gick att snurra och gunga, fick i början av veckan nytt liv på en busshållplats i Täby.

  • Publicerad 14:09, 23 nov 2018

I måndags morse fick resenärer vid Hägernäsvägens busshållplats en överraskning – i busskuren hade någon ställt dit en fåtölj.

Stolen, som var blå, hade enligt flera en del utmärkta egenskaper. Förutom att den var betydligt mjukare än den träbänk som finns i kuren, gick den också att gunga och snurra på.

Och fåtöljen stod inte i fred. Tvärtom var det flertalet resenärer som passade på och slog sig ner för att vänta på bussen i den.

”Jag satt här i förmiddags och väntade på 617. Väldigt bekväm fåtölj!”, skrev Rosalind Eriksson när vi la ut en bild på fåtöljen.

Hon berättar att hon blev lite förvånad när hon kom till busshållplatsen och fick syn på fåtöljen.

– Men den var jätteskön och man kunde snurra den och den hade även fjädring. Jag nära att nästan somna av att sitta i den, säger hon.

En person tyckte att de som ville ha kvar fåtöljen skulle kedja fast den. Men det hände aldrig och på onsdagsmorgonen var den borta.

Aleksander Krajisnik, pressansvarig, på SL förtydligar att man inte får ställa ut egna möbler på busshållplatser.

– Nej, det får man inte. Det är dels ur säkerhetssyfte, men framför allt är det framkomlighetssyfte för våra funktionsnedsatta, och även barnvagnar. Det finns en tanke bakom samtliga busshållplatser.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fyra ungdomar gripna efter rån i Tibble

Nyheter "Vi tror att det är fler gärningsmän" För två helger sedan rånades en minderårig person i Täby. Nu har polisen gripit fyra misstänkta gärningsmän.onsdag 20/2 12:16

Flera par ville "spontangifta" sig i Danderyd

Nyheter "Alla bröllop är stora bröllop" För första gången höll Danderyds församling drop in-bröllop på alla hjärtans dag. Sex par tog chansen att bli äkta makar.onsdag 20/2 11:40