Politik. Politikerveckan i Järva 2017. Foto: Mikael Andersson

Favorit i repris – stort intresse för Järvaveckan 2018

Järvaveckan gör come­back med råge på Spånga IP nästa år. Redan i november kunde föreningen The global village meddela att alla partiledare tackat ja.

  • Publicerad 16:48, 4 dec 2017

Myndigheter, företagare och andra frågar oss om när det går att anmäla sig i år. Folk som avvaktade när vi var nya

På bara tre år har Politikerveckan i Järva växt från ett mindre arrangemang till en nationell angelägenhet av stor vikt för landets politiker.

Den enda partiledaren på plats första året var Miljöpartiets Gustav Fridolin. År två kom alla partiledare utom Ebba Bush Thor, som var föräldraledig.

Partiledarna kommer

I år tackade samtliga partiledare ja redan i november. Den 9 juni drar veckan i gång.

– Det känns fantastiskt att det händer igen och att alla partiledare kommer. Det sänder en signal till boende i utsatta områden att integrationsfrågorna är viktiga och att politiker vill ta sitt ansvar i frågan, säger Ahmed Abdirahman, ordförande i föreningen The global village som står bakom politikerveckan.

Ahmed Abdirahman märker av att intresset för veckan har varit ännu större i år.

– Många har hört av sig till oss i år. Myndigheter, företagare och andra frågar oss om när det går att anmäla sig i år. Folk som avvaktade när vi var nya, men såg att vi gjorde det väldigt bra i år, säger han.

Nytt: Näringslivsdebatter

Nytt för i år är att näringslivet kommer att synas mer. Det i näringslivspaneler som ska komplettera debatterna med politiker och det civila samhället.

Och återigen är det på Spånga IP allt händer.

– Det är enkelt att ta sig till Spånga IP. Platsen symboliserar också det gap vi vill minska mellan inrikes födda och de med utländsk bakgrund. Trots att avståndet mellan Järva och gamla Spånga inte är långt avståndsmässigt så är skillnaderna stora. Men vi har en gemensam framtid, säger Ahmed Abdirahman.

Flera samarbetspartners har redan ställt sig bakom arrangemanget, däribland ABF Stockholm, kommunikationsbyrån Prime och Fryshuset.

– Det som är avgörande för oss just nu är att även Stockholms stad ska ställa sig bakom oss och bidra ekonomiskt, säger Ahmed Abdirahman.

Järvaveckan 2018

Järvaveckan arrangeras på Spånga IP den 9-18 juni 2018. Alla riksdagspartier, samt Fi, har bekräftat att de kommer att representeras av sina partiledare på plats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Graffitiväggen i Tensta blir kvar – trots löftet

Nyheter "Får acceptera att det är så det ser ut" Inför valet lovade M, L och KD att de lagliga graffitiväggarna skulle rivas. Spångamoderaten Ole-Jörgen Persson kallade det ett "sylvasst vallöfte". Men nu blir det ändå inte så.måndag 22/10 16:23

Då stängs Nockebybanan av på kvällarna

Nyheter Så reser du istället Andra veckan i november ersätts all spårvagnstrafik på Nockebybanan med bussar från 20.45 på kvällen.måndag 22/10 16:14