Lena Munther pekar mot det kommande E: et. Foto: Jacob Hellgren

Favorit på Odengatan byter bokstav

Ett S blir till E. Den klassiska skylten lever vidare när Sko Wera blir Eko Wera.

  • Publicerad 11:08, 25 okt 2013

Som Vi i Vasastan tidigare berättat har anrika skobutiken Sko Wera lagt ner. I stället tar en hälsobutik plats på Odengatan. Frågan som framförallt engagerat Vasastadsborna är om Sko Wera – skylten, av många ansedd som en av stans finaste, skulle överleva ägarbytet.
Svaret är: nästan helt och hållet. S:et har tagits bort och kommer att ersättas av ett E. Sko Wera blir till Eko Wera.
– Vi ska sätta dit ett E i samma stil. Sen kommer det att lysa Eko i rött och Wera i grönt. E:et är på tillvekning, säger Lena Munther, ägare till Eko Wera, och fortsätter:
– En kvinna var orolig för vad som skulle hända, hon hade döpt sin dotter till Wera efter Sko Wera, det var roligt att kunna lugna henne.

Interiören blir kvar
Butiken beskriver Lena som en ”ekologisk hälsobutik med inriktning mot livsmedel”. Men även om verksamheten är en helt annan kommer stammisar från Sko Wera att känna igen sig, en hel del av interiören från skobutiken är kvar.
50 år gamla lagerhyllor syns vid skyltfönstret, skomakarbänk och skåp ska det staplas varor på, disken är byggd av gammalt material. Till och med en hylla med gamla skor kommer att ta plats i lokalen.
– Sko Wera har gått vidare, blivit modern och ekologisk. Det är roligt att hon får leva kvar, säger Lena Munther.  
Den nya butiken öppnar som tidigast i slutet av november.