Flott ska det vara. Nytt golv i bussen ser ut som parkett. Foto: Tomasz Pozar

Fejkparkett i SL:s nya bussar – men varför?

Det är flott, det är "träparkett" och det är fejk. Flera av de nya bussarna i Norrort ska få det nya golvet som gjort entré i kollektivtrafiken.

  • Publicerad 16:02, 28 nov 2017

Fram till midsommar 2018 kommer Arriva rulla ut 45 nya låggolvade ledbussar och sex boggibussar i Norrort. Och vissa kommer med nytt flott golv som ser ut som parkett. Kanske har du redan sett det nya golvet, för några är redan i bruk.

– I Stockholmsområdet finns 15 bussar med detta golv och totalt är det sex av våra nya bussar som trafikerar Norrort som har den här träimitationen, säger Christer Ekelund som är kommunikationschef på Arriva.

Golvet som ser ut som en ljus parkett är i själva verket en plastmatta.

– Vi valde golvet för att det är slitstarkt och för utseendet, säger han.

Kommer alla bussar få samma golv i framtiden?

– Där vi kan så kommer vi att byta golv på gamla bussar och många nya bussar kommer också ha samma golv, men inte alla, säger Christer Ekelund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15