Äntligen. SL lovar tätare trafik till Bro och Kungsängen. Foto: Mostphotos

Fel fel fel: Det blir ingen kvartstrafik till Bro!

Nej, det blir ingen kvartstrafik till Bro. Den information som Upplands-Bro-politikerna trott sig ha fått var fel.

  • Publicerad 15:23, 29 aug 2017

Så här skriver Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting i ett mail:

"Det är ett missförstånd att trafikförvaltningen ansökt om och planerar för kvartstrafik till och från Bro i högtrafik. Det som gäller är att vi ansökt om 4 tåg/tim i maxtimme, vilket felaktigt uppfattats som kvartstrafik i högtrafik.

Det vi ansökt om är fyra tåg/tim under vissa timmar: 4 tåg från Bro mellan kl 05-06 och 06-07, samt 3 tåg mellan 07-08. Till Bro på eftermiddag/kväll: 3 tåg kl 17-18 och 4 tåg kl 18-19.

Övriga tider 2 tåg/tim, som idag.

Det är alltså en liten förbättring i maxtimmen, men inte samma förbättring som kvartstrafik inneburit i högtrafik. Avsaknaden av vändspår i Bro gör att vi inte kan köra kvartstrafik där."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet