Högrevsburgare får inte blandas med kött från bringa. Foto: Mostphotos

Felaktiga restaurangmenyer i Stockholm avslöjas – igen

Miljöförvaltningen genomförde nyligen kontroller på ett flertal restauranger och krogar runt om i Stockholm. En tydlig tendens – menyerna stämmer inte alltid med det som serveras på tallriken.

  • Publicerad 11:55, 1 jun 2017

Lammkött som är för gammalt för att vara lamm. ”Parmaskinka” som inte är från Parma och buffelmozzarella som inte kom från en buffel.

Här är maten som krogarna i Stockholm oftast fuskar med

Att det som står i menyn inte alltid är samma sak du betalar för på krogen har vi skrivit om flera gånger tidigare. Och problemet kvarstår.

När miljöförvaltningen nyligen genomförde en rad med livsmedelskontroller på restauranger runt om i Stockholm var det ett flertal krögare som hade menyer som inte stämde överens med vad som faktiskt serverades.

Klassiskt kebab-ställe på Södermalm prickat för dåligt kött

I vissa fall rör det sig kanske om oärlighet och girighet. Andra gånger handlar det snarare om otur. Scandic Sjöfartshotellet hör till det senare. De fick nedslag på sin högrevsburgare. Majoriteten av köttet var högrev, men eftersom det var en mix av bringa var det inte okej att kalla det högrevsburgare.

– Det är jättebra att det görs kontroller. Vi vill verkligen inte lura någon men i det här fallet var vi övertygade om att det var okej att skriva högrevsburgare, säger Mirja Braun, hotelldirektör på Scandic Sjöfartshotellet.

SPANING: Därför når vi aldrig "peak burgare"

Deras hamburgare har nu bytt namn och heter bara hamburgare.

– Det finns mycket produkter och ett stort utbud och det gäller att vara medveten, noggrann och läsa produktbeskrivningen ordentligt, säger Mirja Braun.

Exempel på fel

Restaurang skriver Black Angus – visar sig vara nötinnanlår.

Restaurang skriver lamm – visar sig vara fårkött

Restaurang skriver parmesanost – visar sig vara Grana Padano

Restaurang skriver buffelmozzarella – visar sig vara mozzarella gjord på komjölk

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.