Svårstavat. Skarpnäck har blivit Skrapnäck på en vägskylt vid Flaten. Inte första gången området stavas fel på trafikkontorets skylt. Foto: Anna Ledin Wirén

Felstavad skylt förvirrar i Skarpnäck

En skylt på en cykelbana vid Stora Flatens parkering har väckt reaktioner. I stället för Skarpnäck står det Skrapnäck. "Det var ett lustigt litet fel", säger Per-Åke Tjärnberg på trafikkontoret.

  • Publicerad 16:26, 14 feb 2018

Skylten har suttit uppe i två år utan att någon anmält felet med de omkastade bokstäverna.

– Det är sådant som händer. När vi granskade Söderorts cykelvägvisningar hade vi totalt 12000 rader att titta på. Så det är inte så konstigt att det kan smyga in ett sådant fel, säger Per-Åke Tjärnberg på trafikkontoret i Stockholm.

Enligt honom har det upptäckts ytterligare ett skyltfel i Söderort, även det i Skarpnäck. Men i övrigt är det inte vanligt att sådant uppdagas.

Är Skarpnäck extra svårt att stava till?

– Ingen aning. Det blev nog fel för att vi hade lite bråttom, säger Per-Åke Tjärnberg, som uppger att stavfelet nu ska åtgärdas.

– Jag kommer att anmäla det där så att det blir ordning för de vilsna cyklisterna så de inte åker fel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Amfiteater i Söderort ska rustas för miljoner

Nyheter Ska bli stadspark Den bortglömda Teaterparken i Hägersten ska rustas och lyftas och bli stadspark.fredag 25/5 12:19

Ny strömstation byggs vid Magelungen

Nyheter Så här ska bygget se ut En ny, stor strömstation kan byggas norr om sjön Magelungen. Den behövs för att säkra elförsörjningen i Söderort, enligt staden.fredag 25/5 11:25