Fem år av träningsglädje och gemenskap i dojon

ENK. I fredags samlades medlemmarna i O.G.R Karate Enköping för att fira klubbens femårsdag. Kvällen blev lyckad, trots att det skiljer 54 år mellan yngsta och äldsta utövaren.

  • Publicerad 08:04, 14 maj 2019

Firandet började med ett gemensamt träningspass följt av pizzabuffé och mingel i dojon. Alla medlemmar hjälptes åt att servera pizzan och under träningen vara utövare i alla åldrar välkomna, minsta var 5 år.

– Det är fantastiskt roligt att se att alla våra medlemmar kan träna tillsammans på det här sättet och att det funkar, säger Stefan Neovius, huvudtränare för klubben.

Under kvällen kom 100 besökare däribland fanns både utövare och deras familjer. Anette Rosén är förälder till en av juniorerna som tränar i klubben och ser inte åldersskillnaden som något problem.

– Det finns en träningsglädje, sammanhållning och gemenskap över åldersgränserna.

Klubben har funnits sedan 2014 och har sedan dess vuxit till att idag bestå av 100 medlemmar som i olika omgångar tränar i dojon på Kvartsgatan 12.

Trots att femårsjubileet precis varit har Sofia Neovius, barntränare och veteran, siktet på framtiden.

– Fem år är ju egentligen bara barnet, men för oss som varit med sen början är det fantastiskt roligt att se att det går så bra och att våra medlemmar trivs. Vi har redan börjat tänka lite smått på 10-årsjubiléet men det kommer många andra event på vägen dit också.

O.G.R Karate

Grundades 10:e maj 2014.

Huvudtränare är Stefan Neovius, 4 dan.

O.G.R står för Okinawa Goju Ryu.

Fokus för stilen är självförsvar och personlig utveckling.

Sommarpass hålls öppna hela sommaren, tisdagar och torsdagar 18.00-20.00.

Visa merVisa mindre

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16