Fem baskettjejer till regionslaget

Fem tjejer från FUBB Basket är uttagna till regionslaget för 16-åringar. Andra helgen i juni möter de fem andra regionslag i Miki Herkel Cup (MHC).

  • Publicerad 09:00, 13 maj 2019

I nummer 11 av Upplands-BroBladet presenterades fyra 15-åringar som var uttagna till MHC. Nu är det även klart vilka 16-åringar som ska spela. Det är Hedda Björnberg från Bro, Mily Gärde från Sigtuna, Tina Gärde, Sigtuna, Elise Körvits, Jakobsberg, och Vera Hassler, Jakobsberg. Dessutom är Ebba Zalamans från Bro uttagen som reserv.

– Det är fantastiskt roligt. Det är en tredjedel utav regionslaget, säger Dennis Zalamans, ordförande i FUBB Basket.

Som han förklarade i nummer 11 är Miki Herkel Cup en stor grej inom basketen, eftersom den samtidigt fungerar som en landslagsuttagning för ungdomar. U16-spelarna har fått visa vad de går för under åtta olika läger under tre säsonger, och under det sista lägret för 16-åringar som ägde rum den sista helgen i april valdes 15 spelare ut från varje region.

Tjejerna antog utmaningen

Inga 16-åriga killar togs ut detta år.

– Det var bara tjejer som ville anta utmaningen. Även om det finns en chans att komma med finns det också en risk att inte komma med så det gäller att göra sitt bästa och gilla läget. För att svensk basket ska kunna hävda sig internationellt måste man börja tävla i ungdomsåren, och det är lite det som är vitsen med MHC, säger Dennis Zalamans.

– Det är en fjäder i hatten för oss som förening och ytterligare ett bevis på att vi bedriver en bra verksamhet med en sund utveckling för våra barn och ungdomar.

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt