Fem personer begärs häktade, misstänkta för mord på en ung man i 18-årsåldern. Dödsskjutningen skedde i Hjulsta i onsdags. Foto: Sacharias Källdén

Fem begärs häktade efter dödsskjutning i Hjulsta

En man i 18-årsåldern hittades svårt skottskadad i Hjulsta på tisdagskvällen, och avled senare av sina skador. Nu begärs fem häktade, misstänkta för mord.

  • Publicerad 13:01, 20 mar 2020

Vid 21-tiden på tisdagskvällen larmade ett flertal personer i Hjulsta SOS alarm efter att de hört smällar som uppfattats som skott. På plats anträffades polis och räddningstjänst en svårt skottskadad ung man som fördes till sjukhus, där han senare avled.

Mannen var i 18-årsåldern.

Ung man död efter skjutning i Hjulsta

Samma natt kunde sex personer frihetsberövas, varav en senare släpptes. Övriga fem anhölls av åklagare.

Nu har åklagare Anders Tordai begärt de fem personerna häktade för mord.

– I morse begärde jag alla fem häktade, misstänkta för mord. Två av dem är i nuläget faktiskt häktade, och i de andra tre fallen kommer häktningsförhandlingarna att hållas efter lunch (fredag 20 mars, reds anm.), säger Anders Tordai.

Ökad polisiär närvaro

Under onsdagen och torsdagen hade polisen extra närvaro i Hjulsta med anledning av dödsskjutningen.

– Vi vet att det generellt uppstår många frågor som kan oroa de som vistas och bor där det skett sådana här händelser. Dessutom kan det vara till gagn för vår egen undersökning att finnas på plats, eftersom personer som kanske vet någonting om händelsen av erfarenhet är mer benägna att framträda då, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen.

Polisen har knackat dörr i området och gjort en omfattande teknisk undersökning.

– Just nu förhör vi personer som förekommer i förundersökningen, med anledning av vad som framkommit av övervakningsfilmer, vittnesförhör och de tekniska spår som säkrats, säger Ola Österling.

Utreder samband

Han berättar att polisen även tittar på om det kan finnas samband mellan skjutningen i Hjulsta och de två skjutningar som inträffat i Sundbyberg igår och i onsdags.

– Utredarna gör en noggrann kartläggning och tittar nu på ärendena som varit i Rissne för att se om det kan finnas gemensamma nämnare, säger han.

Stockholm Direkt