Brott. Fem personer som är bosatta i Täby sitter häktade misstänkta för människorov. Foto: Sacharias Källdén

Fem häktade misstänkta för människorov i Täby

Fem personer från Täby sitter nu häktade misstänkta för människorov och synnerligen grov misshandel. Brotten ska ha skett innan jul på bland annat Löttingevägen i Täby.

  • Publicerad 11:46, 16 jan 2020

Personerna har häktats efter en händelse som ska ha skett natten mellan den 22 och 23 december 2019. De häktade personerna är misstänks för människorov och synnerligen grov misshandel på Löttingevägen och på andra platser i Täby, exakt var vill åklagaren inte uppge.

– Det handlar om grova brott, säger åklagare och förundersökningsledare Jesper Paulander på norrorts åklagarkammare.

"Höra personer som gjort iakttagelser"

De fem misstänkta gärningsmännen är enligt häktningsframställan bosatta i Täby och i 18 till 19-års åldern. Tre personer är målsägande i ärendet. Alla fem sitter häktade misstänkta för på sannolika själ.

Åklagare är dock mycket förtegen om vad som har inträffat den aktuella natten.

– Det jag kan säga är att det är en anmälan om människorov, säger han.

Han hänvisar i övrigt till förundersökningssekretess.

– Förundersökningen går framåt på en rad olika sätt, vi förhör nu vittnen och kartlägger vad de gjort i tiden kring brotten. Vi kommer även höra personer som gjort iakttagelser i samband med händelsen, säger han.

De fem misstänkta har suttit häktade sedan slutet av december. Den 23 januari kommer åklagare fatta beslut om åtal väcks.

QUIZ Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Nu är sportlovet här! Men isarna har inte lagt sig och snön gör inte trädgrenarna tunga. Så ta det lugnt i stället, gör en kopp te och utmana vännen, sambon eller barnen på ett sportlovsquiz.fredag 21/2 16:05

Nytänt hopp om ny slalombacke i Norrort

Nyheter Beslut kan komma innan sommaren Täby slalomklubb hoppas att en skidbacke i Ullnabacken är inom räckhåll när beslut från Mark- och miljödomstolen kommer.fredag 21/2 16:03
Stockholm Direkt