Tio uppblåsbara hinder som motsvarar 30 miljoner fotbollar i luftmängd syns snart Gärdet. Foto: Gung-Ho!

Fem kilometer lång hinderbana intar Gärdet

Den 19 maj kommer ett udda inslag synas på Ladugårdsgärdet när ett internationellt hinderbanekoncept tar över för en dag.

  • Publicerad 16:33, 2 maj 2018

Ragnar Már Vilhjálmsson är arrangören bakom Gung-Ho! som arrangeras runt om Europa. Nu har turen kommit till Stockholm.

Vad är det här för något?

–  En roligt lopp som vill göra löpning till något underhållande. För även om det är ett lopp så är målet att alla ska ha kul. Banan är fem kilometer och längs med den står tio gigantiska uppblåsbara hinder som deltagaren ska ta sig över på vägen fram till mållinjen. Det största hindret är nästan 400 kvadratmeter stort och den mängd luft som krävs är lika med den mängd luft som behövs för att blåsa 30 miljoner fotbollar, för att få det i perspektiv.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Är det här något för barn eller är alla välkomna?

– Först och främst är det här en familjeevenemang, som praktiskt taget alla kan delta i. Vi rekommenderar dock att man ska vara minst 125 cm för att kunna klara alla hinder.

Kan det vara farligt på något sätt?

– Ingen har någonsin skadats allvarligt under evenemangen, men som med all annan fysisk aktivitet eller sport kan skador alltid uppstå. Givetvis måste deltagarna vara försiktiga men hindren i sig är inte farliga.

Varför valde ni just Gärdet?

–  Det är helt enkelt en mycket lämplig plats för det här. Vi har tidigare arrangerat loppet Color Run på Gärdet så vi kan området och vet att det passar perfekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00