Fem personer begärs häktade för mord

Samtliga fem personer som greps på två platser i samband med skjutningen av en man vid Rinkebyterrassen begärdes i dag häktade. De är på sannolika skäl misstänkta för mord.

  • Publicerad 12:20, 3 jan 2020

Åklagaren Alexandra Bittner lämnade på fredagsförmiddagen in sin häktningsframställan till Solna tingsrätt. De fem begärs häktade misstänkta för mord på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

– Jag kan inte säga mycket mer än att jag begärt att de fem personerna ska häktas och att häktningsförhandlingarna sker under eftermiddagen, säger Alexandra Bittner.

Har ni fått fram något med hjälp av övervakningskameror?

– Det är ingenting jag svara på, säger Alexandra Bittner.

Det var strax efter midnatt på nyårsafton som en man i 20-årsåldern, sittandes i en bil vid Rinkebyterrassen, blev skjuten. Senare på dagen meddelade polisen att mannen avlidit.

Ett vittne ska ha sett maskerade personer i samband med händelsen. Och polisen grep på två skilda platser totalt fem personer.

Polisen uttalar sig inte om de mordmisstänkta. Däremot kan Ola Österling på polisens mediecenter konstatera att det handlar om ett "ovanligt framgångsrikt polisarbete".

– Inledningsvis insatsen på plats där man i ett tidigt skede kan gripa fem personer. Därefter har det gjorts ett gigantiskt utredningsarbete under nyårshelgen och det är inte helt vanligt att fem misstänkta kan frihetsberövas på så kort tid som det handlar om, säger Ola Österling till RinkebyDirekt.

De två personer som varit anhållna på skälig misstanke har försatts på fri fot. "Misstanken kvarstår", skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

HÄKTADE. Fem personer har i dag begärts häktade för nyårshelgens mord i Rinkeby. Foto: Jonny Andersson