Stängd. Pendeltågsstationen Stockholm City har varit stängd sedan i fredags morse efter att rulltrapporna visat sig utgöra en säkerhetsrisk. Foto: Maja Brand

Fem rulltrappor öppnar vid Stockholm City

Efter stationshaveriet – nu öppnar de första rulltrapporna vid Stockholm City. Fem av sex rulltrappor drar på tisdagsförmiddagen igång igen vid Klarabergsgatan.

  • Publicerad 09:31, 17 jul 2018

Klockan 09 på tisdagen öppnar fem av sex rulltrappor i förbindelsegången mellan Vasagatan och Klarabergsgatan i Continental-huset, meddelar SL.

Enligt SL är rulltrapporna demonterade, inspekterade, dokumenterade, återmonterade, testkörda och bedömda som säkra.

Omöjligt evakuera Citybanan utan rulltrappor

Arbetet med övriga rulltrappor fortsätter.

Det var under natten mellan torsdag och fredag förra veckan som SL beslutade att stänga stationerna Odenplan och Stockholm City efter att brister i säkerheten upptäckts i samband med en incident tidigare under veckan. Odenplan öppnade i söndags med Stockholm City har varit fortsatt stängd.

Som StockholmDirekt tidigare berättat finns ännu ingen prognos för när arbetet kan beräknas vara färdigt.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Öppnar. I dag öppnar fem rulltrappor vid station Stockholm City igen. Foto: Clarence Frenker

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.