Kul. Även barn som växer upp i innerstan måste få en chans att odla, tycker Koloniträdgårdsförbundet. Foto: Sacharias Källdén

Fest på Söder ska få fler att odla

Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.

  • Publicerad 16:33, 19 jul 2018

Många barn som växer upp i innerstan kommer aldrig i kontakt med odling. Det vill Koloniträdgårdsföreningen och Studiefrämjandet ändra på, genom att ställa till med Stockholm Urban Garden Show.

Under festen, som pågår 8-9 september i Drakenbergsparken, kommer särskilt barn få chans att ”stoppa fingrarna både i jord och i vatten och uppleva odling hands-on”. Det blir också visningsträdgårdar, höstmarknad, föredrag, workshops och diskussioner kopplade till stadsodling. Besökare kan lära sig mer om allt från syrning av grönsaker och hur kretsloppet i jorden fungerar till hur det är att ha höns i staden, enligt arrangörerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.