Aktivitet. Det blir Summercrew även i sommar. Bild från tidigare år. Foto: Fritidsgården Esplanad

Fest på Täby torg för familjen i sommar

Trots rekommendationerna att hålla avstånd blir det liv på Täby torg sommaren 2020. Men med speciella restriktioner för att minska smittspridning.

  • Publicerad 13:00, 26 jun 2020

Sommaren är här och och många Täbyfamiljer tillbringar i år semestern på hemmaplan. Trots att pandemin gjort att flera aktiviteter ställts in kommer kommunen satsa på det årliga Sommercrew som äger rum på Täby torg.

– Ja det handlar om att ställa om och följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer och erbjuda ett sommarlov för barnen. Det har varit uppskattat de senaste åren och det finns en förväntan hos många att det ska hända något, säger Nicklas Ardenstedt, resultatenhetschef på Ung Fritid i Täby.

Aktiviteter för alla

På plats kommer det finnas aktiviteter för hela familjen som en uppblåsbar klättervägg, megaschack och minigolf. Vissa dagar kommer torget även få besök.

– Jumping fittness kommer med en egen studsmatta och sedan har vi mycket skapande , säger Nicklas Ardenstedt.

På grund av covid-19 och risken för smittspridning kommer det finnas restriktioner att följa. Till skillnad från tidigare år finns aktiviteterna på en begränsad yta där bara ett antal personer får vistas samtidigt, med avstånd till varandra.

– Upplägget är givetvis begränsat i år och äger rum på en begränsad yta på Täby torg, med gott avstånd mellan varandra. Vi erbjuder en del aktiviteter som är stationsbaserade i år, säger han.

Aktiviteterna på torget gör det även möjligt för kommunen att anställa sex sommarjobbare.

– De blir värdar och ansvariga för en station och ska även kunna påminna folk om att hålla avstånd, säger Nicklas Ardenstedt.

När? Veckorna 25 till 27 och 31 till 33. Mellan 12.00 till 17.00.

Var? På Täby torg

Vad? Basket, minigolf, megaschack, air hockey, kreativa hörnan och uppblåsbar klättervägg.

Visa merVisa mindre