Uppskattat. Alessia Duke (i mitten) och Paula Kempe, lämnar över maten till personal på Stocksundsgården. Foto: Rebecca Bromberg

Festen blev inställd – då skänkte eleverna maten

Treorna på Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm skulle ha haft sin 100-dagars fest på onsdagen. Men på grund av coronaviruset tvingades de ställa in, och istället skänkte de all mat till pensionärerna på Stocksundsgården.

  • Publicerad 11:48, 26 mar 2020

Det var väldigt uppskattat.

Coronavirusets spridning fortsätter att ställa in evenemang i Sverige. Några som drabbats är studenterna på Viktor Rydbergs gymnasieskola i Djursholm.

På onsdagskvällen skulle de ha haft sin 100-dagars fest, en fest för att fira att det är just 100 dagar kvar till studenten.

Men på morgonen fick Festsällskapet, som ordnade festen, beskedet från skolan att festen måste ställas in med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi hade redan betalat för all mat och den var redan lagad. Det var trerättersmiddag för 100 personer. Det kändes otroligt tråkigt om det skulle gå till spillo, berättar Alessia Duke som är ekonomiansvarig i Festsällskapet.

Uppskattades

Hon och Paula Kempe, ordförande i Festsällskapet kontaktade kommunen och fick på så sätt kontakt med ålderdomshemmet Stocksundsgården. De packade in maten i en bil och åkte dit.

– Det var väldigt uppskattat, de blev jätteglada. Vi fick ju såklart inte gå in, och allt var förpackat med tanke på riskerna. Men de var verkligen supertacksamma, säger Alessia Duke.

Hon berättar att Festsällskapet har fått en del tråkiga kommentarer om att de ställde in festen, men att det inte fanns så mycket annat att göra i rådande situation.

– Det är tråkigt att många blir besvikna på oss, vi försökte verkligen få genomföra det. Men vi måste följa Folkhälsomyndigheten och skolans ledning. Vi försökte bara agera rätt och även tänka på de äldre i samhället, säger hon.

Eleverna på VRG har studerat på distans i två veckor och från och med förra veckan gör även resten av Sveriges gymnasieelever detsamma. Hur det blir med studenten är ännu oklart.

– Det är verkligen så himla tråkigt, vi är ledsna över vår student och allt vad det kommer att innebära, säger Alessia Duke.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34