Inställt. Den tänkta festivalen ”Howl from the coffin” ställs in. Foto: Göran Forsberg

Festival i Ölsta ställs in med kort varsel

Dödsmetallfestivalen i Ölsta Folkets park ställs in. Bolaget som skulle sköta serveringen godkänns inte enligt alkohollagen.

  • Publicerad 15:23, 25 aug 2017

Vi fick den sista kompletteringen på tisdagseftermiddagen och sedan fattade vi beslut på onsdagen.

I helgen var tanken att andra upplagan av dödsmetallfestivalen ”Howl from the coffin” skulle gå av stapeln i Ölsta Folkets park. Så blir det inte. I onsdags eftermiddag kom besked att det inte får serveras alkohol vid festivalen.

Beslutet togs av Ekerö kommuns miljökontor. Enligt delegationsbeslutet och kommunens miljö- och hälsoskyddschef Kaspar Fritz kom ansökan in den 3 augusti.

– Tillstånd för festivalen har de fått från polisen, men vi hanterar själva alkoholserveringen. Ärendet har varit på remiss och remissvaret från Skatteverket gjorde att vi bedömde att den sökande inte uppfyllde kraven som ställs i alkohollagen. Det är ganska höga krav på ekonomisk skötsamhet och ordning och reda i alkohollagen. Då blev det avslag på serveringstillståndet och det kan vi förstå att det är en viktig del av festivalen, säger han.

Kaspar Fritz har förståelse att arrangörerna känner sig besvikna.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att de inte kan genomföra sin festival. Vi kan tyvärr inte göra någon värdering utifrån hur angeläget det är för dem och kommunen utan måste pröva ansökan utifrån det regelverk som gäller, säger han.

Ölsta Folkets parks styrelseledamot Jens Nyström har varit engagerad i festivalen. Han är besviken på den uppkomna situationen och poängterar att han kommenterar ärendet från hans egen synvinkel. Enligt honom skickades de första handlingarna in i början av juli, men kompletterades den 3 augusti.

– Jag tror att en handling inte anses inkommen om den inte är komplett. Det blev den 3 augusti, men skickades långt innan , säger han.

Jens Nyström tycker att ärendet hade kunnat gå att reda ut snabbare.

– Med så kort varsel var det kört att hitta en ny krögare och hinna beställa i tid. Dialogen kom på tok för sent, säger han.   

Kaspar Fritz tycker inte att handläggningen har tagit för lång tid.

– Vi fick den sista kompletteringen på tisdagseftermiddagen och sedan fattade vi beslut på onsdagen, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter