Underhåller. Håkan Mattsson är hälften av duon Johan & Håkan, som uppträder på företagsfesten. Foto: August Järpemo

Festligt firande för företagarna

Den 3 maj blir det fest för de lokala företagen i Håbo. Det vankas party, musik och prisutdelning.

  • Publicerad 15:45, 18 apr 2019

Företagsfesten är ett samarrangemang mellan HQF (nätverk för kvinnliga företagare), Företagarna Upplands-Bro Håbo och Håbo Företagare. Arrangörerna tycker att det är viktigt att träffas, knyta nya kontakter och ha kul tillsammans.

Evenemanget görs med bidrag av Håbo Buss, ALMI och Sparbanken Enköping. Handelsbanken är stödsponsor.

Under galan, som äger rum på Aronsborgs konferenshotell i Bålsta, kommer flera priser att delas ut för att hylla alla "fantastiska" företagare i Håbo kommun.

Förutom mat, dryck och näringslivsmingel kommer deltagarna även att få musikunderhållning av trubadurduon Johan & Håkan som har underhållit människor runt om i Sverige ända sedan 1993. Enköpingsduon har turnerat Sverige runt och spelat på privatfester, företagsevent, bröllop, krogar och alla möjliga ställen.

Håkan Mattsson, som utgör hälften av Johan & Håkan, har många andra strängar på sin lyra. Som kyrkovaktmästare tar han hand om sex ”små fina kyrkor på landet”, som han säger, och trivs väldigt bra med det. På helgerna tjänstgör han vid gudstjänster av olika slag. Dop, vigslar, begravningar, mässor, med mera.

Utöver musiken och kyrkan är Håkan Mattsson aktiv som författare. Debutromanen ”Stay Metal” kom ut på papper 2017 och som ljudbok 2018. Boken utspelar sig i Enköping och handlar om hårdrockstrummisen Kenny "Metal" Bladqvist som har större självförtroende än talang, men till slut blir känd, mot alla odds.

Håkan Mattssons två söner har inspirerat honom att skriva fem barnböcker som också getts ut som ljudböcker. Håkan Mattsson är även ljudboksinläsare och har läst in böcker av andra författare. Han skriver på uppföljaren till ”Stay Metal”, samt ett manus till en kommande historisk spänningsroman vid namn ”Reliken – Stjärnornas budbärare”.

Företagarna

Företagarna är en rikstäckande företagarorganisation. Organisationen startade 1905 som en hantverkssammanslutning under namnet Sveriges Hantverksorganisation (SHO). År 1991 bildades Företagarna/Företagarnas Riksorganisation (FR) då Småföretagens Riksorganisation slogs samman med Företagareförbundet i syfte att verka för marknadsekonomi, fri företagsamhet och ökad förståelse för småföretagarnas betydelse.

År 2003 gjordes ett namnförtydligande till det nuvarande. Organisationen har lokala och regionala nätverk i landets kommuner och län.
Källa: NE.se

Tröjlös misshandlad på gym

En person har anmält att han blivit misshandlad på ett gym.fredag 16/8 9:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt