Wrestlaren Simon "Van West" Westman i ringen på Extremfabriken i fjol. Nu är det dags igen för wrestlingfest i Kallhäll. Foto: Ylva Bergman

FET LISTA! 11 saker som händer i helgen i Västerort och Järfälla

Skördemarknad, kulturfest, träffa clowner eller spana in drönare? Helgen i Västerort och Järfälla bjuder verkligen på något för alla.

  • Publicerad 15:19, 25 aug 2017

Shoppa närodlat på Riddersviks skördemarknad

Nu är det dags för Riddersviks koloniförenings årliga skördemarknad. Handla grönsaker, blommor, marmelad, sylt och mycket annat från odlarnas egna lotter. Det finns även fika på plats att köpa.

När? Lördag 26 augusti kl 10-15

Var? Riddersviks kolonistuga, nära Riddersviks gård.

Stor kulturdag i Vällingby

Kolla in dans, prova-på-aktiviteter, arabisk teater, och massa musik. Bland annat intar Nano, Seluah, Aurelia Dey och Ali Khamis scenen.

När? Lördag 26 augusti kl 11-20.

Var? Torget i Vällingby centrum och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

LÄS MER: Här är artisterna som uppträder på stora kulturfesten i Vällingby

Kombinera trav och loppis

Passa på att spela på hästar samtidigt som du fyndar loss på loppis. När Solvalla bakluckeloppis arrangeras i helgen håller den till på publikplats inne på arenan, samtidigt som det är anordnas trav inne på banan. Fri entré till både loppis och travbana för besökare.

När? Lördag 26 augusti och söndag 27 augusti kl 11-15

Var? Solvalla

Möt clowner i Bromsten

Tre clowner kommer till nyöppnade Bromstensparken för att uppmärksamma Parkernas dag. På plats finns saft, bullar och ansiktsmålning.

När? Lördag 26 augusti kl 10.30

Var? Bromstensparken

Spana in drönarrace i Barkarby

Nyfiken på drönare? I helgen ordnar Flygklubben SRFK en drönartävling på Barkarby flygfält. Dit välkomnas både tävlingsdeltagare och publik som vill spana in drönarracet. Läs mer här.

När? Lördag 26 augusti kl 9 (registrering för deltagare sker mellan 8-8.30)

Var? Barkarby flygfält (se länk för exakt plats)

Fira parkernas dag i Bromma

Parkernas dag firas genom att uppmärksamma områdets fruktlunder. Träffa en pomolog eller låt barnen testa på ponnyridning.

När? Lördag 26 augusti kl 11-15 (ponnyridningen mellan 13-15)

Var? Äppellunden vid Åkeshofs slott

Premiär för Strindberg-föreställning vid Görväln

Teatersugen? I helgen har Teodoks uppsättning av August Strindbergs "Dödsdansen" premiär i Raststugan vid Görvälns slott. Läs mer om föreställningen här. Biljett finns att köpa på plats för 175 kronor.

När? Lördag 26 augusti kl 15

Var? Raststugan vid Görvälns slott

Kolla fotboll på Grimsta

BP:s herrar tar emot Falkenberg hemma på Grimsta IP. Heja fram laget till att stärka sitt grepp om serieledningen.

När? Söndag 27 augusti kl 17

Var? Grimsta IP

Kolla in wrestling i Kallhäll

Det blir actionfyllt för hela familjen i Bolinder strand i helgen. På söndag ordnas wrestlingshowen Let's Go Wrestling på Extremfabriken. Kostnaden för showen är inträdet till Extremfabriken.

När? Söndag 27 augusti kl 13

Var? Extremfabriken, Gjutmästare Rosbergs väg 7

Trädgårdsmarknad på Åkeshofs slott

I samarbete med Västerorts trädgårdssällskap anordnar Åkeshofs slott trädgårdsmarknad. Köp frukt, grönsaker, plantor med mera eller få experthjälp om allt från kompostering till biodling. Aktiviteter för de allra minsta finns också.

När? Söndag 27 augusti kl 11-16

Var? Åkeshofs slott

Fika på kattstallet

Sugen på söndagsfika? Sväng förbi Kattstallet i Vällingby som utlovar "Mulliga, mumsiga, matiga muffins och katastrofalt goda cup cakes".

När? Söndag 27 augusti kl 13-18

Var? Jämtlandsgatan 153B,Vällingby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hötorget utrymdes efter rökutveckling

Nyheter Trafiken åter igång på gröna Hela Hötorgets tunnelbanestation utrymdes sedan rök upptäckts på ett tunnelbanetåg, skriver Dagens Nyheter. Vid 17:50-tiden var trafiken åter igång.måndag 18/6 17:51