Fiaskot i Sköndal stoppar byggprojekt

En total omstart. Det säger byggjätten JM om bostadsprojektet Glädjen i Stora Sköndal, som nu dras tillbaka för att göras om från grunden. Så att folk ska vilja köpa lägenheterna.

  • Publicerad 21:00, 18 dec 2018

Bostäderna har listats: pris, rum, kvadratmeter, lägenhetsnummer, ritningar. Både på internet och utanför visningslokalen på Sköndalsvägen. Nu är allt det bortplockat på obestämd tid.

Anledning: byggbjässen JM pausar kvarteret Glädjen för ett rejält omtag innan man börjar bygga. Ett år efter att de köpte marken i det som ska bli det nya området Stora Sköndal, i stadsdelsområdet Farsta. I paketet ingår en klubbad detaljplan på 157 stycken lägenheter, fördelat på två fastigheter kring Drevviken.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt källor till StockholmDirekt ska JM bara ha lyckats få en enda ritning såld, innan man valde att stoppa undan planerna för att börja om från ruta ett. På JM säger projektledaren Jesper Åman så här i ett mejl:

– Just nu har vi dragit tillbaka projektet Glädjen för att göra en omstart. Vi har mött många intressenter under tiden och i mötet med dessa har vi förstått att det finns en stark önskan om att en annan produkt efterfrågas på den lokala marknaden. Vi tittar nu på vad som vore bäst för platsen.

I ett uppföljande samtal förtydligar Åman att de "har haft svårt att möta kund".

Ska totalt bli 4 000 bostäder

Det var i december 2017 som JM köpte loss mark av Stiftelsen Stora Sköndal för 225 miljoner kronor. Deras del av kakan ingår i ett omtvistat projekt modell XL, där den kristna stiftelsen tänker stort: 4 400 lägenheter, vårdverksamheter, tre skolor, förskolor, butiker, lokaler, badhus, idrottshall, parker, promenadstråk och torg. Tanken att det ska bli såväl bostads- som hyresrätter, och 1 500 arbetsplatser.

JM:s del hör till etapp ett, Magnoliatomten, där även byggbolagen Einar Mattsson och Ikano ingår.

Monicas mål: Sinka stora bygget i Sköndal

Så här kan Stora Sköndals nya centrum Berga torg komma att se ut. Foto: Kjellander Sjöberg

Ny app ska skapa bättre grannsämja

Bostad Vill konkurrera med Facebook-grupper Ett av världens största sociala nätverk för grannar lanseras i Stockholm. Enligt grundaren är en god kontakt med din grannar grunden för en trevlig atmosfär i kvarteret.söndag 16/6 19:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08