Olycka. En hårtork landade i huvudet på en Täbybo, som nu vill ha skadestånd. Foto: Mostphotos

Fick hårtork i huvudet – vill ha skadestånd på flera tusen

En tappad hårtork i huvudet ska ha åsamkat en Täbybo både hjärnskakning och en förmodad muskelskada. Därför krävde hon frisören på skadestånd.

  • Publicerad 11:06, 8 nov 2017

Det var i november förra året som en Täbybo beställt en keratinbehandling på en salong som olyckan var framme. Under behandlingen tappade nämligen frisören en stor hårtork i huvudet på Täbybon.

Täbybon uppger att hårtorkstappet åsamkat henne skador som huvudvärk och illamående. Enligt henne har hon röntgat nacken samma dag som det inträffade och röntgen ska ha visat på en förmodad muskelskada och hjärnskakning. Hon ordinerades därför vila i fyra dagar.

I januari i år krävde hon skadestånd på 8 500 kronor varpå frisören svarat att hon kunde betala 3 000 kronor, pengar som skulle täcka keratinbehandlingen och visst skadestånd. Enligt Täbybon ska de sedan ha bestämt att frisören skulle betala 5 850 kronor, pengar hon inte fått.

Frisören har svarat att hon inte med uppsåt eller vårdslöshet orsakat skadan och motsätter sig därför kravet.

Enligt allmänna reklamationsnämnden får Täbybon inga pengar. Nämnden konstaterar att det saknas bevisning som styrker den skada Täbybon skulle fått.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm