Thomas Creutz, regissör, och skådespelerskan Linda Lundberg är laddade. Sara Eklund fixar det sista sminket inför genrepet i onsdags kväll. Foto: Emanuel Bagge

Fick nobben av kyrkan - nu har musikalen Rent premiär i Hässelby gård

Musikalen Rent slängdes ut av kyrkan tidigare i höst, för att språket var för grovt. Men i morgon, fredag, är det premiär på teater Prisma i Hässelby gård.

  • Publicerad 11:50, 17 nov 2016

– Det känns nervöst och spännande. Det ska bli kul att se vad publiken tycker och tänker om musikalen. Just nu är den största oron att någon i ensemblen ska bli sjuk men hittills har vi klarat oss förutom några halsåkommor, säger regissören Thomas Creutz.

Det har varit flera turer kring musikalen som tidigare i höstas stoppades från att spelas i S:t Tomas kyrka i Vällingby, som var tanken från början. Kyrkorådet ansåg att språket i musikalen var för grovt. Men showen kunde räddas när Hässelbygårdsskolan klev in och lät dem vara på teater Prisma i Hässelby gård.

LÄS MER: Kyrkan stoppar musikalen Rent i Vällingby – språket för grovt

– Jag är så glad för att Hässelbygårdsskolan har ställt upp för oss och att vi har haft tillgång till scenen hela tiden. När vi väl fick lokalen var jag aldrig orolig att vi inte skulle hinna till premiären men det har blivit mycket rep, fem till sex gånger i veckan, säger Thomas Creutz.

LÄS MER: Utslängd av kyrkan – nu har Vällingbymusikalen fixat ny scen

"Sjukt pirrigt"

Premiär imorgon kväll är slutsåld men totalt spelas nio föreställningar fram till den nionde december.

– Musikalen handlar om kärlek, utsatthet och vänskap. Den är väldigt aktuell för vi har samma problem idag med hur droger påverkar ungdomar och att det är svårt att få jobb och bostad, säger Thomas Creutz.

Linda Lundberg spelar rollen som Mimi som är HIV-positiv och heroinberoende men försöker leva för dagen och hittar kärleken i rollkaraktären Roger.

– Det känns sjukt pirrigt med premiär men jag är redo. Det blev en smäll när vi fick nej av kyrkan, men nu är jag är glad att vi ska vara på en teater istället för i en kyrka, säger Linda Lundberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

MP: Rädda Hovings malmgård från förfall

Debatt Miljöpartiet kräver åtgärder efter vår artikel Kulturhistoriskt värdefulla Hovings malmgård på Södermalm står och förfaller. Miljöpartiet vill pressa fastighetsägaren Einar Mattsson Byggnads AB att agera, skriver Cecilia Obermüller (MP).torsdag 19/7 14:51

JUST NU: Brand i Nackareservatet

Nyheter Tidigare släckt brand har blossat upp igen Räddningstjänsten är just nu på väg till Brotorp i Nackareservatet sedan en tidigare släckt brand i området har tagit fart igen. Omfattningen är ännu oklar men en rökpelare sträcker sig upp i luften.torsdag 19/7 13:59