Nattvandring är snart på gång i kyrkbyn. Detta är en genrebild. Foto: Lars Dahlgren/Splitz

Fick nog – nu vill hundratals nattvandra i Täby kyrkby

Efter stök med klotter och skadegörelse i Täby kyrkby har nu ett intiativ startats för att få fler föräldrar att gå ut i natten. Och genomslaget har varit enormt. Hundratals har skrivit upp sig som intresserade.

  • Publicerad 11:17, 13 sep 2017

Boende i Täby Kyrkby har under en tid uppmärksammat att ungdomar hänger runt i området utan att ha något att göra. Därför har nu ett initiativ, "Frivilliga nattvandrare i Täby Kyrkby", startats.

En av dem som tänker nattvandra är Kyrkbybon Sofia Elevant.

– Jag tycker att det är superviktigt att ta vuxenansvar, det är våra barn och det ska kännas tryggt för dem. Det är bra för dem, på gott och ont, att de vet om att det är vuxna ute. Det är alldeles för lite vuxna ute, säger hon.

– Mina barn är inte i den åldern, men om några år kommer mina barn vara där, så jag kan tänka lite förebyggande. Vad är det som händer på kvällarna, vet jag om det kan jag kanske prata med mina barn innan.

I Facebookgruppen "Kyrkbyns community" diskuteras det i flera trådar om att det är stökigt ute på nätterna. Något som föräldrarna nu alltså vill råda bot på.

– Senaste tio åren har det inte varit något stök alls, men de senaste två åren har det varit mer klotter och smällare. Det är väl lika bra att man engagerar sig direkt, än att man väntar på att det ballar ur, Stefan Joulin, som också han har planer på att vara en frivillig nattvandrare i Kyrkbyn.

Utgår från Kyrkbyn

Kommunens organiserade nattvandrare utgår i dag från Täby centrum eller Gribbylund, men den här gruppen med nattvandrare kommer nu utgå från Kyrkbyn.

– Det är där våra barn hänger. Sedan behöver det inte vara skrivet i sten att vi hänger i Kyrkbyn, vi får kanske förflytta oss om det är stökigt någon annanstans, säger Sofia Elevant.

Något som efterfrågats av föräldrar i Täby Kyrkby är en ungdomsgård. Men Stefan Joulin tror inte att hans barn är i behov av det.

– Det finns två gym här, en idrottsplats och de kan umgås hemma hos kompisar, säger han.

Exakt när nattvandrarna gör sin första kväll och natt är i dagsläget inte helt klart. Men redan nu verkar intresset vara stort - gruppen på Facebook har i skrivande stund 170 medlemmar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm