Ingen sjöutsikt. Den blå pråmen blockerar bensinmackens utsikt över vattnet. Foto: Ella Söderberg

Fika-ilska mot pråm på Kungsholmen

Preem på Kungsholmen är känd för sin utsikt. Men en pråm placerad framför macken blockerar vyn över Stockholm och gör att fikasugna beställer kaffe take away.

  • Publicerad 12:20, 18 jan 2018

Sedan i höstas har Preemmacken belägen på Norr Mälarstrand fått sin utsikt förstörd. Fastsurrad vid kajen ligger en stor pråm som med sin höjd kapar utsikten över vattnet. Att fika på en bensinmack kanske låter ovanligt, men med sitt optimala läge drar macken till sig ett flertal kaffesugna kunder som vill njuta av Stockholmsvyn.

Men inte längre.

De anställda på macken berättar att boende i området har klagat och tycker att det är olustigt att pråmen är där.

– Kunder frågar varje dag om pråmen, de vill inte fika hos oss på grund av den förstörda utsikten, säger Jonas som jobbar på Preem.

"Ingen information"

Personalen berättar att de inte fått någon information om hur länge pråmen ska ligga där eller vad den är till för. Om vädret tillåter brukar personalen ställa ut bord och stolar för att kunderna ska ta med sig kaffet ut. Men trots det milda höstvädret har fikaplatserna gapat tomma.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Joachim Jansson är area manager på NCC Industry som ansvarar för pråmen, och säger att den legat i Norr Mälarstrand i väntan på att en hamn i Toresta ska byggas klart. Pråmen är en del av Förbifart Stockholm-projektet och är till för att ta emot fartyg med stenkross.

– Vi har fått tillstånd av Stockholms Hamnar ihop med Trafikverket att ankra vid Norr Mälarstrand, men så fort pråmen flyttas hoppas jag att Preemkunderna kan fortsätta fika på macken, säger Joachim Jansson.

Hamnen i Toresta är klar och tanken var att pråmen skulle flyttats redan den här veckan, men på grund av det dåliga vädret har förflyttningen skjutits fram och går förhoppningsvis nästa vecka.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar fotboll för alla i Stadshagen

Nyheter Nybildad förening satsar på Kungsholmens unga Gratis spontanfotboll – för alla unga – på lördagskvällarna. Nybildade föreningen Kungsholmens Folkfotboll vill erbjuda ungdomar något att göra.onsdag 23/5 18:30

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nyheter "Fantastiskt att vi sålt den" Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.onsdag 23/5 17:29