Fikasugna. Ett tiotal passagerare hade tagit sig in i den nya loungen (här tänd) för att mumsa på kakor. Något som ledde till att de höll på att missa flyget. Foto: Flygbolaget BRA/Mostphotos

Fikasugna passagerare höll på att missa flyget

När flyget till Bryssel skulle starta från Bromma flygplats märkte personalen att ovanligt många passagerare saknades. Efter en stunds letande fann man dem i en nedsläckt lounge, där kakfaten ekade tomma.

  • Publicerad 16:36, 13 nov 2019

Det var förra helgen som ett plan skulle flyga till Bryssel från Bromma flygplats. Men när personalen vid gaten påbörjade sina utrop, märkte man att ett tiotal passagerare saknades.

– Man tyckte det var märkligt att så många var borta. Efter flera utrop bestämde man sig för att gå runt och leta efter passagerarna. Bromma flygplats är ju inte så stor, säger Jim Hofverberg, kommunikationschef på flygbolaget BRA som ansvarade för flighten.

Efter en stunds letande lyckades man lokalisera de saknade passagerarna. Det visade sig att resenärerna hade upptäckt BRA:s nyinvigda, men helgstängda, lounge. Trots att den varit helt nedsläckt passade man på att sätta sig i fåtöljerna, och ta för sig av fikat som fortfarande stod kvar.

– När personalen kom dit satt de här personerna i mörkret och myste. De hade käkat kakor, bullar och snacks så det står härliga till, berättar Jim Hofverberg.

Glömde låsa dörren

Meningen är att loungen ska vara stängd under helgerna, men på grund av nya rutiner hade Swedavia helt enkelt glömt att låsa. Anledningen till att passagerarna inte hört utropen om avgång, var för att varken högtalare eller avgångstavlor i loungen var igång.

Jim Hofverberg försäkrar att det inte finns någon risk med att vistas i olåsta lounger, och att det handlar om den mänskliga faktorn till att den inte var låst.

Hur var stämningen bland de saknade passagerarna?

– Det har jag ingen information om, men jag hoppas de var nöjda eftersom de dragit i sig alla kakor, säger han.

Resenärerna hann sedan med planet till Bryssel, troligtvis mätta.