Foto: Sebastian Genas

Filip kan bli jättekoncernens VD för en månad

Nära 4 000 personer har sökt sommarjobbet ”VD för en månad”. Nu återstår bara nio personer. Enköpingssonen Filip Axnér är en av finalisterna. – Jag är jättestolt och hedrad över att ha tagit mig så långt, säger han.

  • Publicerad 13:58, 20 maj 2019

Sedan 2010 har bemannings- och rekryteringsföretaget Adecco kampanjen ”VD för en månad”.

Varje år väljer man ut en ung, driven och utåtriktad person som ska ta över som VD för en sommar. Så också i år. Och efter en utgallring av de totalt 4 000 unga personerna som sökt tjänsten, är Enköpingssonen Filip Axnér, 25, en av nio personer som fortfarande har chansen att bli VD för en sommar.

– Det har verkligen varit en noga och seriös urvalsprocess. Jag har fått göra ett logiktest och en djupintervju. Och efter intervjun fick jag reda på att jag är en av dem det står emellan. Jag är jättestolt och hedrad över att ha tagit mig så långt, säger Filip Axnér.

Filip sökte även till kampanjen 2016. Då var det 6 000 personer som sökte tjänsten, och Filip slutade topp 20. Men att han skulle bli VD för jättekoncernen i en månad i sommar är en sanning med modifikation.

– Det är ju inte så att VD:n tar semester och man hoppar in dennes ställe. Det handlar mer om att man skuggar VD:n och att man får en mentor. Jag ser det som en möjlighet att utvecklas både som person och ledare, säger Filip.

Det är en ledare och en social entreprenör Filip vill bli. Sedan ett år tillbaka är han bosatt i danska Århus där han studerar en internationell business design-utbildning med fokus på socialt entreprenörskap.

– Jag trivs väldigt bra härnere. Vi arbetar med det jag verkligen brinner för, verklig förändring, säger Filip och tillägger:

– Det är en universitetsstad och jag älskar mina klasskompisar. Sen så har jag träffat en dansk flickvän också, berättar han.

Inom en vecka kommer Filip att få svar om han kommer att få bli Adecco Groups VD för en månad i sommar. 

Filip Axnér

Bor: Århus, Danmark.

Från: Enköping.

Gör: Studerar en internationell business design-utbildning med fokus på socialt entreprenörskap.

Aktuell som: En av nio som har chansen att gå hela vägen i Adeccos kampanj ”VD för en månad”.

Visa merVisa mindre

Vad får Filip göra om han vinner?

Skugga den nuvarande Vd:n för Adecco Group Sverige och jobba tillsammans i de moment som ingår i rollen som VD.

Filip skulle få ansvara för flera egna projekt.

Planera och leda ett lednings­gruppsmöte.

Lära sig om och hur det är att vara VD på ett stort företag med global närvaro.

Visa merVisa mindre

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46