FILM: Bilfällorna vid Slussen har tagits bort

Spårviddshindren vid Slussen har tillfälligt tagits bort och sträckan är nu öppen för biltrafik norrut mot Skeppsbron. Samtidigt har Munkbron stängt för bilar.

  • Publicerad 11:49, 5 mar 2020

På torsdagsmorgonen togs de spårviddshinder som sedan 2016 stoppat bilister från att köra mellan Slussen och Skeppsbron tillfälligt bort.

Här slår bilfällan till igen – stoppar bussarna

Det innebär att bilar som kommer söderifrån Slussen och ska vidare in mot stan från och med nu och tio dagar framöver ska svänga höger till Skeppsbron i stället för att ta vänster mot Munkbroleden, som ska stängas för norrgående biltrafik under perioden.

– Det gäller från i morse, så det står vakter utplacerade vid Slussplan och Strömbron. Du får fortfarande åka på Skeppsbron norrifrån, men inte köra köra igenom Slussen söderöver. Det är enkelriktat för biltrafik vid Slussplan norrifrån, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet.

Slussenkaoset: Spårviddshinder har beställts för att stoppa bilarna på Skeppsbron

Omdragningen kommer att gälla mellan den 5-15 mars i samband med att ledningsarbeten genomförs på platsen. Därefter ska spårviddshindren tillbaka och Munkbroleden öppnas upp för biltrafik norrut igen. Bilar som ska söderöver genom Slussen får fortfarande åka på Munkbroleden under perioden.

– Det vi har gjort är att flytta kör- och cykelbanorna närmare vattnet. Det område där spårviddshindren varit ska det bli ett arbetsområde, säger Eva Rosman.

Spårviddshindren, som även gått under namnet bilfälla, sattes in för att lösa bilkaoset i samband med att Slussenrenoveringen påbörjades för fyra år sedan.

FILM: Fullt kaos vid Slussens bilfälla

Nu har trafiken lagts om vid Slussen och spårviddshindren tas bort. Foto: Per Brandt