FILM: De vill vara Stockholms lyxigaste bostadsrättsförening

Extra allt. Och lite därtill. Vi fick en förhandstitt i det som troligtvis är Stockholms mest exklusiva bostadsrättsförening.

  • Publicerad 20:00, 10 jun 2019

Det första som möter dig i det nya Svea Symfoni, Veidekkes bostadsprojekt vid Kungliga Musikhögskolan, är värdinnan Anna Palmbäck som för dagen frestar med nybakta bullar.

– En dag i veckan får de boende bullar och eftermiddagsfika, en dag i veckan lagar jag en trevlig middag till dem, säger Anna som tar hand om allt som har med loungen att göra.

Det är en hel del. Från den 600 kvadratmeter stora loungen är tanken att de boende ska få precis all den service de önskar, plus lite till. Hjälp med barnpassning, vattna blommor, boka in PT, hyra ett övernattningsrum eller bara hänga och dricka ett glas vin. De flesta tjänsterna ingår i hyran.

– Det här konceptet handlar mycket om att man ska få en bättre gemenskap med sina grannar. Nu ligger det på Östermalm och visst är det vissa tjänster som är mer exklusiva. Men som grundkoncept hade det här projektet lika gärna kunnat ligga i Högdalen, säger Erik Westling, projektansvarig på Veidekke Bostad.

Husen färdigställs inom kort och i augusti flyttar de första boende in. I augusti 2020 är tanken att alla de 232 lägenheterna är bebodda.

Men smakar det så kostar det så klart. En ledig tvåa på 69,5 kvadratmeter går för 6 600 000 kronor, drygt 94 000 kr/kvm. Ett annat prisexempel är en ledig femrummare på 138,5 kvadrat för 17,5 miljoner kronor, drygt 126 000 kr/kvm.

Avgiften är 791 kronor per kvadratmeter och år, vilket för en lägenhet på 90 kvadratmeter innebär en kostnad på drygt 5 900 kronor.

70 procent av bostäderna i Svea Symfoni är i dagsläget sålda.

EXTRA ALLT. Lägenhetsinnehavaren får tillgång till en loungevärdinna, vinkyl och ett barnrum. Och mycket, mycket mer. Foto: StockholmDirekt

Den totala BRF-lyxen

Lounge: 600 kvadratmeter med mötesrum, soffor, dagstidningar, vinautomat, barn- och lekrum.

Festvåning: Bokningsbar festvåning med plats för 60 sittande personer. I anslutning till fullt utrustat restaurangkök.

Värdinna: Anna Palmbäck, tidigare flygvärdinna och med mångårig erfarenhet inom servicebranschen bemannar loungen och hjälper de boende. Hon bakar även bullar och lagar middagar vissa dagar varje vecka.

Vinklubb: De boende kan vara med i en vinklubb, får då ett kort där de kan använda för att avnjuta ett glas vin i loungen.

Garaget: Ska inte bara vara en ogästvänlig plats där bilar parkeras. Här blir det målningar på väggarna. "Kejserligt" röd färg och musik som spelas. Garaget kommer även fungera som en gångpassage för de boende.

Gym: Stort gym där det även är möjligt att boka in en personlig tränare.

Barnrum: Stor tv med playstation, sköna soffor, leksaker etc.

Mötesrum: Två mötes- och konferensrum som går att boka i loungen.

Övernattningsrum: De boende kan boka in övernattningsrum åt sina gäster. Varje rum har plats för 3-4 personer och fungerar som ett hotellrum med nybäddade lakan, handdukar etc.

Lägenheter: Totalt 232 stycken, de boende har fått välja mellan tre olika inredningsstilar.

Visa merVisa mindre

Bostadsprojektet

Svea Fanfar och Svea Symfonia är det bågformade kvarteret som nu byggs vid Stadion. Formen på husen har koppling till både Stadion och Starrängsringen. Arkitekturen är modernt nyklassicistisk, med tydliga refenser till den äldre, ny bebyggelsen kring Tessinparken.

Nya Musikhögskolans finansierades genom att tillskapa byggrätter på tomten, som såldes till Veidekke.

– Det här är en rejäl pjäs sprungen ur fantastiska värden som finns på platsen.

Visa merVisa mindre

Fler lyxiga projekt

Brahe Suits
Östermalm
22 lägenheter har byggts om till ”sviter” för att ge känslan av att ett boutiquehotell från 1920. Förutom påkostad inredning erbjuds de boende en specialdoft i hissen, musik i trapphuset, housemaid som tar hand om städning, sopor och tvätt och färsk bröd som levereras på helgerna.

Patriam
Östermalm
17 stycken påkostade bostäder högst upp i huset ”med arkitektur och design på högsta internationella nivå” marknadsfördes som "Sveriges mest exklusiva bostadsprojekt". Beläget i samma hus som Maximteatern, Karlaplan 2.

15/20
Kungsholmen
Konceptboende med många små lägenheter, men väldigt många och lyxiga sociala ytor i huset. Dygnet runt-öppen tvättstuga, eget gym med PT, stor utelounge, ett gemensamt sällskapsrum och ett café och vinbar som serverar frukost, har aw och tar emot försändelser och paket som levereras till de boende.

West Side Solna
Solna
Bostadsrätter med både gemensam takterras och pool på innergården ska stå klara i år. Men bygget har kantats av förseningar och köpare har dragit byggherren SSM inför domstol för att häva köpen, men domstolen avslog nyligen begäran.

Dallas Tower
Solna
I den kvarvarande glashöghuset på Råsunda-tomten planeras för 130 bostadsrätter med "hotellkänsla" och flera "tjänster och utbud som ger guldkant på vardagen"

Visa merVisa mindre