FILM: Så ska hotellet i gasklockan se ut

En av de gamla gasklockorna i gasverksområdet ska bli hotell. Nu har nya skisser presenterats.

  • Publicerad 14:31, 18 dec 2019

Det är CA Fastigheter som fått i uppdrag av staden att fylla gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden med nytt innehåll. En av de två tegelgasklockarna, signerade Ferdinand Boberg, ska bli hotell och nu har bolaget presenterat nya skisser för hur det kan komma att se ut, något Fastighetsvärlden var första att presentera.

Gasklockan blir internationell scen

Det har tidigare talats om att det ska bli ett musikhotell, då staden ska anlägga en ny musikscen i den större gasklockan intill. Men exakt vad det blir för hotell, eller hur många rum och så vidare är inte spikat enligt CA Fastigheter. Det kommer den aktör som ska driva hotellet få bestämma, enligt bolaget.

– Av erfarenhet vet vi att det är avgörande med en tidig dialog och respekt för potentiella hyresgäster för att optimera fastigheter i smala segment såsom hotell. Om det blir ett musikhotell eller annat vet vi inte, utan kommer bearbetas i den laguppställning som bäst är lämpad att besluta om detta. Vår förhoppning är att vi har landat i ett resultat mot slutet av 2020, uppger Pernilla Claesson, regionchef Stockholm på CA Fastigheter.

Målet är att hotellet ska öppna 2024. Under första delen av nästa år ska gå ut på marknaden för att sondera intresset enlighet Pernilla Claesson.

– Vi kommer därefter tillsammans med tilltänkt operatör anpassa och optimera innehållet efter reella behov och önskemål. Förhoppningsvis har vi en konkret bild klar mot slutet av 2020, säger hon.

Så här kan det nya hotellet se ut. Foto: CA Fastigheter