FILM: Se Slussens nya underjordiska galleria

50-tal butiker i två plan, nu visas Slussens nya underjordiska handelsplats upp i en ny film.

  • Publicerad 15:23, 11 dec 2019

Den som passerar Slussenbygget kan nu se starten på det som ska bli den nya gallerian på botten av Katarinavägen. Nu har staden släppt en ny film, se den i spelaren ovan, på hur handelsplatsen med atrium, de själva undviker ordet galleria konsekvent för att det inte ska ge bilden av att det är ett nytt Mall of Scandinavia som ska byggas, ska komma att se ut.

Nya Slussen får underjordisk galleria

Ett 50-tal butiker planeras det för på totalt cirka 8 000 kvadratmeter butiksyta, att jämföra med Hornstulls galleria som är cirka 11 000 kvadratmeter. Den tidigare gallerian i Slussen var på cirka 2 500 kvadratmeter.

Handelsplatsen ska få flera olika entréer, vid Slussens kajer, tunnelbanan och Saltsjöbanan. Det blir också ingångar vid Katarinahissen, som förlängs hela vägen ned till handelsplatsen, och mot Katarinavägen.

Staden bygger skalet till handelsplatsen och ska sedan sälja den. Tidigast 2024 kan den öppna.

– Det är många mindre verksamheter som har hört av sig och är intresserade av lokaler där, vi har lagt alla på en lista som den som köper handelsplatsen får. Försäljningen är inte påbörjad, det kommer ske under nästa år, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussen-projektet.

– Det är många som är oroliga för att det här kommer bli en stark konkurrent, men den som tar över handelsplatsen kommer också vara mån om att det runt omkring ska fungera. Handelsplatsen är tänkt att komplettera de affärsverksamheter som finns i området och främst fungera som en bra service för de som pendlar.

Slussens nya galleria kan stå klar tidigast 2024. Foto: ElinderSten