Gratis är gott. Durandal Sippan Brytting, en filosof. Foto: Andrzej Markiewicz

Filosof skriker in våren i Bagarmossen – igen

Japp, då var det dags att vråla in värmen igen: nu i helgen är det traditionsenligt opolitiskt vårskrik i Bagarmossen. Vi kollar läget med arrangören och filosofen Durandal Sippan Brytting.

  • Publicerad 11:31, 17 apr 2018

Tredje året gillt är det för Durandal Sippan Brytting och hans vårskrik. Konceptet är enkelt: de som vill samlas vid Söderbysjön i Nackareservatet, Bagarmossen, nu på söndag den 22 april klockan 12. Sedan skriker och skriker och skriker man tillsammans. Ett vårskrik, helt enkelt.

Så, hur är läget med dig Sippan?

– Du, det är bra nästan jämt. Fortfarande! Det är faktiskt nästan alltid så, så det är mitt standardsvar.

Ännu ett år, ännu ett vårskrik alltså. Varför gör du det här?

– Därför att när jag gjorde det första gången så råkade jag säga att det skulle bli en tradition, så nu kan jag inte sluta. Men äh, det är en kul grej, såklart! Drömmen är att det ska bli en vårtradition som lever vidare utan mig. Jag är gärna startmotor.

Hur många har kommit de tidigare åren?

– Första gången så kom det kring 100 stycken eftersom det blivit så omskrivet. Fast förra året kom bara 30 stycken. De var desto mer taggade på att skrika! I år hoppas jag att det blir exakt så många som vill skrika.

Vårskrik som Ronja Rövardotter i Bagis

Varför ska man göra det här?

– För att det är en magisk handling. Man tar något man har inne i sig, och får ut det. Massa spänningar släpper.

På eventet på Facebook har du listat massa olika anledningar att gasta i skogen: för att ens nya iPhone gått sönder, det är tungt på jobbet, du är ett barn, har varit med om en tragedi, öva inför att bli sångare i ett death metal-band, och så vidare. Vilken är din egen anledning?

– Politiken. Först hade jag skrivit "för politiken i största allmänhet", men så hade jag också skrivit "för samtiden i största allmänhet". Då behövde jag piffa till det så det blev "för att ingen kommer undan politiken", för jag kom och tänka på den kända låten från 70-talet, du vet?

Nej?

– Jo men, du vet: "ingen kommer uuundan pooolitiiiken"! Googla på det! Jättekänd låt. Men ja, jag tycker att det är en beklämmande politisk situation just nu. Men samtidigt måste jag vara apolitiskt då det här är ett opolitiskt vårskrik. Så jag kan inte ta ställning för något. Alla som vill ska kunna skrika ihop, även de som inte tycker som jag.

Durandal Sippan Brytting är 33, bor i Bagarmossen, och titulerar sig själv författare, gatufilosof, andlig vandrare och spridare av positiv energi i kosmos. Vill du delta i hans vårskrik i Bagis 2018 kan du läsa mer här.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Kan Stockholms vatten ta slut nu?

Nyheter Frågor och svar om den extrema torkan Under den oväntade värmeböljan har bevattningsförbud utfärdats på flera håll i landet och ytterligare ett 90-tal kommuner uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen. Men hur står...fredag 20/7 10:18