Kärlek. Under en träning visade barnen och ungdomarna i Danderyds SK sin uppskattning till alla som kämpar just nu. Foto: Magnus Engdahl

Fin kärlekshälsning under fotbollsträningen

Påsklovet är här, men resorna har blivit inställda. Därför har Danderyds SK genom 1934-initiativet satt in extra träningar så att ingen ska behöva vara ensam under lovet. På måndagens träning passade ungdomarna dessutom på att skapa en hyllning.

  • Publicerad 16:45, 7 apr 2020

Vi vill försöka hålla ungdomarna borta från stök och bök.

Påsken innebär ofta resor, långa eller korta, för många av Danderyds barn och ungdomar. Men nu råder andra tider.

– I vanliga fall har vi ingen verksamhet under påsk, och nu är det är knepigt med alla restriktioner och riktlinjer. Men vi bestämde att vi skulle samla alla som ville och kunde. För spontanträning, säger Per Olsson som sitter i styrelsen i Danderyds SK och fortsätter:

– Vi vill manifestera att fotbollen är viktig och att det är viktigt att var ute och röra på sig.

Bildade hjärta

Ett stort gäng ungdomar och barn dök upp på träningen under måndagen där man spelade fotboll i solskenet men också gjorde en kärlekshälsning.

– Det var en så härlig dag och så mycket glädje. Då kom vi på att vi ville göra något för alla de som har det tufft i denna stund och som vi alla tänker på just nu, säger Per Olsson.

Man fick fram en drönare och barnen bildade ett hjärta på planen och på så sätt skapades en kärleksfull bild.

Allt detta är en del i 1934-initiativet där klubben vill göra Danderydsvallen till en mötesplats och skapa aktiviteter.

– Vi vill försöka hålla ungdomarna borta från stök och bök och försöker göra olika aktiviteter. Det har varit väldigt uppskattat, berättar Per Olsson.

Stockholm Direkt