BUBBELROSA. Strandbryggan på Strandvägen är en populär uteservering, inte minst för sitt porlande utbud av rosé. Foto: Pär Hugosson

Fira in våren med bubbelbonanza

Solen skiner och det spritter i varenda nerv från topp till tå. Finns något bättre sätt att fira in vårkänslorna än med ett glas porlande bubbel eller två? Knappast! Vi guidar dig till bästa bubbelbarerna i stan.

  • Publicerad 15:30, 30 apr 2018

HÄR KAN DU BUDGETBUBBLA

Bongo Bar, Birger Jarlsgatan 37

Med sina AW-priser på 39 kronor glaset mellan kl 17 och 19 är baren inne i biografen Zita förmodligen det mest prisvärda cava-hänget i hela stan.

Garito Social Club, Folkungagatan 81

Nyöppnade haket som vill ge gästerna en känsla av Miami med ”pacific streetfood”, säljer även cava för 250 spänn flaskan på after work.

Folkbaren, Hornsgatan 70

För ynka 59 spänn får du inte bara ett glas cava, du får även avnjuta den i mysig och elegant miljö inramad av sammetsröda gardiner. Stor chans till kändisspotting när skådisarna drar sig tillbaka efter föreställning på Folkoperan. Är det fullt är det bara att knalla över till källarbaren Bar Replik intill, som ligger i samma prisklass.

Restaurang Art, Döbelnsgatan 45

Härlig och prisvärd fredagsfeeling får du i den här mysiga konstbaren, där bubblet kostar 200 pix per pava.

HÄR BUBBLAR DU MED FLÄRD

Egoïste vin- och champagnebar, Norrlandsgatan 13

Lyxig champagnebar med stort utbud mitt i Mood-gallerian. Öppet 16.00-21.00 på fredagar.

Strandbryggan, Strandvägskajen 27

Härlig uteservering på pontoner längs kajen, där förbipasserande båtar ibland lägger till. Sippa på ett glas rosé och blicka ut mot horisonten.

Pomme Créperie, Idungatan 6

För den riktiga finsmakaren. Stället tar bara emot förbokade sällskap, för exklusiv champagnebrunch eller champagneprovning.

HÄR KAN DU BUBBLA DU – I BUBBEL

Elements Spa, Ringvägen 98

På Clarions Hotels Spa kan du inte bara bada ångbastu och få massage, du kan även avnjuta ett glas cava i utomhuspoolen. Inträde på fredagar ligger på 395 pix.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.