Segrare. För andra säsongen i rad går Fittja IF upp i division. Foto: Sara Ringström

Fittja IF klara för division fem

I helgen blev det klart. Fittja IF vinner sin division för andra året i sträck och går direkt upp till division fem. Och på säsongens sista match tog de revansch mot Rapa Nui med 15-2. – Grabbarna dränkte mig i champagne, berättar Sinan Baysal, klubbordförande.

  • Publicerad 14:42, 2 okt 2017

Killarna fällde mig och andretränaren och sen hällde de champagne över oss

Dramatiken var inte den största i lördags. När laget gick ut på Fittja BP för att spela sin sista match för säsongen var det redan klart att de gick vidare till division fem eftersom tvåan i tabellen tappat poäng kvällen innan. Men det sänkte varken lagmoral eller vinnarskallar. Istället gick man på utklassning mot Rapa Nui med 15-0.

– Vi förlorade ju mot dem i den allra första matchen för säsongen så vi var revanschsugna och gick in och ville vinna ändå. Det känns jätteskönt faktiskt, vi slutar på topp, säger Sinan Baysal.

Efter vinst i helgen – Fittja IF går mot division fem

Fick bada i champagne

När slutsignalen gick spelades galna glädjescener upp nere på planen.

– Det var ju fantastiskt! Killarna fällde mig och andretränaren och sen hällde de champagne över oss! Jag dricker inte champagne men det var kul att vara med i firandet, säger Sinan Baysal, som berättar att kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) har hört av sig och grattat.

För Sinan Baysal känns det skönt att säsongen nu är avgjord. Men det blir inte någon vila än på ett tag. Om två veckor väntar spel i Stockholmscupen, där lagen kvalspelar till Svenska cupen.

– Det vore ju jättestort, i Svenska cupen möter man alla stora lag från Allsvenskan. Östersund spelade ju där och har tagit sig ända till Europa league och slog ut Galatasaray, säger Sinan Baysal, som dock tror att det kanske är lite för tidigt för Svenska cupen nu.

Superheta IFK Tumba – klara för division fyra

Bra chans i femman

Men nästa säsong väntar alltså division fem.

– Det kanske är rätt kaxigt av oss, men vi har kompetensen att spela bra mot lagen där också.

Och belöningen för ännu en rak seglats genom säsongen och avancemang till femman är ett träningsläger utomlands.

– Det blir Alanya eller Barcelona för att träna och för att ha kul och stärka sammanhållningen i vårt lag, säger Sinan Baysal.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.