Fittja-Mange prisas av polisen för insats

2017 vann han pris som Årets eldsjäl på röda linjen. Nu har Fittjas pappa, Magnus ”Mange” Bylund, fått pris av polisen för sitt 20-åriga arbete med barn och ungdomar på fritidsgården Fittjapulsen.

  • Publicerad 16:26, 24 jan 2019

Magnus Bylund fick ta emot priset från Mia Carlssons fond under en prisceremoni på polishuset i Flemingsberg i onsdags. Priset delas ut årligen och ska gå till personer som på något sätt hjälpt polisen i sitt arbete.

”Magnus har på ett väsentligt sätt varit polisen behjälplig vid dess utövande av verksamheten, bidrar till den brottsförebyggande verksamheten och visar på ett imponerande engagemang för ungdomarna i Fittja”, lyder motiveringen.

– Det känns väldigt stort och hedrande, de har väl tyckt att jag gjort ett bra jobb. Man får stanna upp i vardagen och tänka till, och sen får man energi till att fortsätta jobba ännu mer, säger Mange.

Prissumman är 20 000 kronor, vet du vad du ska göra för dem?

– Jag håller på att lägga upp lite planer. En del av dem ska jag ge tillbaka till barn och personal. Det kanske blir någon form av fest eller utflykt, vi ska ha ett möte och bestämma det tillsammans. Sen ska jag skänka bort lite till välgörenhet, kanske till Barncancerfonden.

Blir det nånting till dig själv också?

– Ja, jag åker kanske på en resa.

Det här är det senaste priset av priser som regnat över Fittjapulsen. I december vann Manges kollega Oriana Montini BotkyrkaDirekts och Mitt127:s pris Årets eldsjäl på röda linjen, och 2017 vann han samma pris. Tidigare har Mange också tagit emot kommunens barn- och ungdomspris och MKC:s KP Arnoldson-pris.