GROGRUND. På den nya lekplatsen på Fittjahöjden måste gräset ta sig lite till innan den är redo för lek. Foto: Claudio Britos

Fittjas central park tar form

Det som ska bli Fittjas central park börjar ta form. Under vintern öppnar första etappen och till sommaren blir det invigning med folkfest.

  • Publicerad 14:14, 31 okt 2019

Ansiktslyftet av den slitna parken bakom Fittja centrum börjar bli klart. Lekplatsen uppe på Fittjahöjden är besiktigad och under november planteras de sista träden där.

– Efter det kommer vi öppna den etappen, men det är lite vanskligt att sätta ett datum. Det kan hända att det får vara inhägnat ett tag så att gräset får ta sig, säger Kerstin Lagnefeldt som är landskapsarkitekt på Botkyrka kommun.

Under våren ska sedan den andra etappen, som ligger intill biblioteket och konsthallen, vara klar. Där ska också ett konstverk av konstnären Mandana Moghaddam stå.

– Hon håller på och bygger den nu. Hon har gått tillbaka till sina rötter i Iran där det ofta finns låga bänkar med persiska mattor på. Och nu har hon tagit fram en bänk med ett vackert mattmönster i betong. Så det blir ett konstverk som man kan sitta på, säger Kerstin Lagnefeldt.

Till sommaren blir det sedan invigning.

– Vi har en scen som jag hoppas att vi ska kunna utnyttja och så vore det kul att bjuda på något gott på grillen. Det ska bli en folkfest, det är tanken, säger Kerstin Lagnefeldt.

Så blir Fittjas nya Central Park