Jurymedlemmarna Hani Parsi och Aseffa Hailu från Mitt127 delade ut priset till Magnus "Mange" Nylund. Hani var en av förra årets vinnare i Årets eldsjäl på röda linjen. Foto: Sara Ringström

Fittjas pappa är årets eldsjäl på röda linjen: "Nu ska jag kämpa ännu mer"

Det blev fritidsledaren Magnus Nylund, Fittjas pappa, som blev Årets eldsjäl på röda linjen 2017. Taket lyfte nästan av barnens jubel när han överraskades med blommor och statyett på Fittjapulsen i tisdags.

  • Publicerad 16:24, 20 dec 2017

"Mange har vunnit!" "Va, har Mange vunnit?!!". Det tisslas och tasslas bland barnen inne på fritidsklubben. Och så blir det helt tyst. Mange kommer ut från sitt arbetsrum. Då bryter jublet loss.

– Graaaatttttttis!!!!

Det är ett 30-tal barn och kollegor från tillsammans med representanter från eldsjälsjuryn, Mitt127 och BotkyrkaDirekt som är på plats för att avslöja för Mange att han utsetts till Årets eldsjäl på röda linjen 2017.

Fittjas pappa slutar aldrig jobba

"Tack för allt du gör"

Mange får en blombukett, en glasstatyett och ett presentkort i handen.

Han får en kram från Aseffa Hailu från Mitt127 och Hani Parsi, en av förra årets vinnare som suttit med i årets jury.

– Tack för det arbete du gör och för så många människors liv som du har förändrat, säger Aseffa Hailu.

Mange tycker att allt känns overkligt.

– Jag hade inte en aning om det här! Jag har gått och undrat men visste inte hur det skulle gå. Jag tackar alla som har röstat på mig. Det känns superbra verkligen, säger han.

Vad betyder priset för dig?

– Att jag kommer kämpa ännu mer och leva upp till det här priset nu. Jag ska fortsätta jobba och stötta barn och aldrig ge upp.

Ville hylla. Abraham Yanakian, 25, nominerade Mange tidigare i höstas. "Jag är en av dem som blivit hjälpt av Mange. Han förändrade mitt liv", säger han. Foto: Sara Ringström

Fittjabon Abraham Yanikian, 25, som nominerade Mange är på plats för att tacka personligen för den roll Mange spelat i hans liv. Det var på tiden att Mange uppmärksammas för sitt jobb, tycker Abraham.

– Jag är en av dem som blivit hjälpt av Mange. Jag var på väg in på fel bana och han sa till mig: "antingen väljer du den kriminella banan eller så fixar vi det här tillsammans". Han förändrade mitt liv, berättar Abraham.

"En obeskrivlig människa"

Och de fina orden om Mange haglar inne på Fittjapulsen. "Han är skön, cool och snygg!" ropar ett barn. "Snäll och bäst!" jublar ett annat. Att barnen är stolta över sin Mange går inte att missa.

– Jag röstade själv och sa åt hela min familj att rösta, berättar Maribel Mistura, 11, stolt.

Kompisen Elnaz Samadi, 11, saknar ord för glädjen och stoltheten hon känner för Mange.

– Det obeskrivliga går inte att beskriva! Han är en obeskrivlig människa, säger Elnaz, 11.