Spontant idrottande. Under påsklovet ordnade Fittja IF spontanidrott för barn och ungdomar. Foto: Claudio Britos

Fittjas unga fixade påsklovet för kidsen

Fotbollsmatcher, pingisturneringar och tävling i hinderbana. Under påsklovet fyllde Fittja IF sporthallen med prova-på-aktiviteter för områdets kids. – Alla barn ska ha något roligt att göra på lovet. Och vi vill hålla dem borta från centrum, säger Halil Baysal, ungdomsledare.

  • Publicerad 09:37, 6 apr 2018

– Fotboll är roligast! Jag har gjort mål, säger Bekzod Fayziyev, 7, som tagit en paus i fotbollsmatchen som pågår inne i sporthallen.

Det är tisdag och sista dagen på spontanidrotten som Fittja IF ordnat under påsklovet. Ett tjugotal barn och ungdomar, alla killar, är här idag.

En som har varit i sporthallen varje dag och spelat fotboll, basket, pingis och sprungit hinderbana är Bekzod Fayziyev. Några dagar har han varit här själv, idag sitter mamma Rona med på sidan av planen.

– Det är jättebra att de ordnar aktiviteter, annars sitter många barn hemma och spelar Playstation, säger Rona.

Borta från centrum

Det är fyra killar från Fittja IF som håller i aktiviteterna.

– Vi ville göra något speciellt för alla barn här. Alla ska ha något roligt att göra på lovet. Och vi vill hålla dem borta från centrum, säger Halil Baysal, 15, en av ledarna.

Emre Atabas, kompis med killarna, har också kommit ner till hallen på sitt påsklov.

– Vi har också tråkigt, och det är kul att komma ner hit och lära ut lite fotboll till kidsen. Du förlorar inte på att hjälpa andra, alla mår bra av det.

Schysst spel. Ledarna går igenom regler inför fotbollsmatchen. Foto: Claudio Britos

Ledare. Muhammed ”Mulle” Kaplan, Ahmet Alp, Murat Bugdayci och Halil Baysal håller i spontanidrotten. De får betalt av kommunen för det. Foto: Claudio Britos

Åskådare. Fittja IF-ledaren Ahmet Alp och Bekzod Fayziyev, 7, tittar på pingisturneringen. En tanke med spontanidrotten är att fler i området ska lära känna varann. Foto: Claudio Britos

Det blir en jämn finalmatch i pingisturnerningen men Berwan tar hem segern och vinstumman 1000 kronor. "Jag har aldrig vunnit något tidigare", säger en tagen Berwan. Foto: Claudio Britos

Stöket är borta

För två veckor sedan berättade BotkyrkaDirekt om hur föreningarna i sporthallen till följd av en trasig dörr fått problem med nedskräpning, knark och unga som störde träningarna. Nu har kommunen lagat dörren och lugnet är tillbaka i hallen.

Men det borde satsas mer på hallen, tycker Muhammed ”Mulle” Kaplan och Murat Bugdayci.

– Vi har fått stöd för den här veckan, man borde ordna mycket mer spontanfotboll och aktiviteter här i hallen och på ängen, säger Mulle.

– Det är som ett hem för oss, det är här vi har kul tillsammans, säger Murat Bugdayci.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.